Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bu fotoğrafı koyup ne yazdılar

Hedef gösteren yayınlarıyla bilinen Akit gazetesinin internet sitesi Habervaktim; hedefine yine Ali Bayramoğlu’nu koydu. Yeni Şafak ya...


Hedef gösteren yayınlarıyla bilinen Akit gazetesinin internet sitesi Habervaktim; hedefine yine Ali Bayramoğlu’nu koydu.
Yeni Şafak yazarı Bayramoğlu’nun rakı masasında fotoğrafını manşet yapan site; “Özerklik Şerefine” başlıklı “haberinde” şu satırlara yer verdi:
“Teröristbaşıyla masaya oturulmasından büyük keyif alan DPI’ycı H.Ali Bayramoğlu, devleti yeniden dizayna başladı bile…
PKK paravanı DPI adlı örgütün basına kapalı toplantılarına katılan isimlerden Ali Bayramoğlu’nun şu günlerde “ektiğini biçmenin sevinci içinde olduğu” gözleniyor.”


DAHA ÖNCE DE HEDEF GÖSTERDİ
Aralarında AKP, CHP ve BDP milletvekillerinin de bulunduğu bir grup; Temmuz 2011’den beri DPI (Democratic Progress Institute) çatısı altında toplantılar yapıyordu. Bu toplantıların amacını genel hatlarıyla özetlersek; dünyadaki örnekler göz önüne alınarak Kürt sorununu nasıl çözüleceğinin yanıtını aranıyordu.
Takip edenler bilir; Akit gazetesinin internet sitesi “Habervaktim” daha önce de, DPI toplantılarına katılan Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu’nu hedef alan yayınlar yaptı. Söz konusu internet sitesi Ali Bayramolu’nun “Ermeni kökenli” olduğunu ileri sürerek ırkçı bir yayın çizgisi tutturdu. Bununla birlikte Akit ve Habervaktim, toplantıların çatı kuruluşu DPI’ın PKK’nın yan kuruluşu olduğunu iddia ederek, bu toplantılara katılanları “PKK”lı olmakla itham etti.
İLK YAZAN EMRULLAH USLU’YDU
Peki, DPI’ın PKK’nın yan kuruluşu olduğunu ilk yazan Akit ve Habervaktim miydi?
Hayır!
Bu iddiayı ilk dile getiren ve köşesinde birçok kez yazan, Taraf gazetesi yazarı Emrullah Uslu’ydu!
Taraf yazarı Uslu, DPI toplantıları ilk gündeme geldiğinde defalarca bu kuruluşun PKK güdümünde olduğunu iddia etti.
Hatta bu yazılarından dolayı, gazetenin bir diğer yazarı ve toplantıları organize eden isimlerden biri olan Mithat Sancar’la polemiklere girdi.ODATV.COM

SON YAZIDAN