Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Çaykur işçisi 20 Nisan’da greve gidiyor

Tekgıda-iş Sendikası 10 bin Çaykur emekçisinin 20 Nisan'da greve çıkacağını duyurdu. Çaykur ve bağlı işyerlerinde dört ayd...

Tekgıda-iş Sendikası 10 bin Çaykur emekçisinin 20 Nisan'da greve çıkacağını duyurdu.
Çaykur ve bağlı işyerlerinde dört aydan bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin görüşmelerin tıkanması üzerine, Tekgıda-iş, örgütlü olduğu işyerlerine grev ilanı asmıştı.
soL gazetesinde yer alan habere göre, Çay işletmeleri Genel Müdürü imdat Sütlüoğlu ile geçtiğimiz gün bir görüşme yapan Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, "Artık grevden başka bir yol kalmadı" dedi.
Görüşmenin ardından Tekgıda-İş Rize Bölge Başkanlığı'nda şube başkanları ve sendika üyeleri ile bir araya gelerek süreci değerlendiren Türkel, "Şimdi buradan grev tarihini de ilan ediyorum. 10 bin emekçi kardeşimizle beraber, 20 Nisan'da, 58 ayrı işyerinde grev yürüyüşümüzü başlatıyoruz" şeklinde konuştu.
Türkel, sendika olarak grevi temel amaç olarak görmediklerini, ancak greve gidilmesi gerekiyorsa gidileceğini belirterek, "Önce hakkımızı arayacağız. Bizi birileri açlık ve yoksullukla terbiye etmeye kalkmasın, düşük ücretle çalışmayı dayatmasın" dedi.

SON YAZIDAN