Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

“Dün evlerimiz, bugün arabalarımız işaretleniyor”

3 Mart’tan beri önce kimliği belirsiz kişilerce takip edilen ardından aracına kırmızı boyayla işaret konulan sanatçı Pınar Aydınlar Çağ...

3 Mart’tan beri önce kimliği belirsiz kişilerce takip edilen ardından aracına kırmızı boyayla işaret konulan sanatçı Pınar Aydınlar Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda suç duyurusunda bulundu
Sanatçı Pınar Aydınlar 3 Mart’ta aracına kırmızı boya ile işaret konulduğu bu olay öncesinde de evine kadar takip edildiğini söyleyerek Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Aydınlar yazdığı dilekçede, muhalif kimliği nedeniyle hedef haline getirildiğini belirterek faillerin bir an önce bulunmasını istedi.
Aydınlar’a destek olmak için adliye önünde yapılan basın açıklamasını grup adına Zeycan Balcı Şimşek okudu. Şimşek, ezilen ve muhalif insanlara yönelik saldırıların tamamında olduğu gibi bu saldırıda da asıl failin devlet olduğunu dile getirdi. Failler bulunup cezalandırılana kadar davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Şimşek, “Pınar Aydınlar yalnız değildir” dedi.
‘İktidarı da arkasına alanlara inat tek yol mücadele’
Basın açıklaması sonrası konuşan Aydınlar, tarihin bu tür saldırılara tanık olduğunu belirterek, “Dün evlerimiz bugün ise arabamız işaretleniyor, bize ayağınızı denk alın diyorlar ama bu baskılar bizi yıldıramaz” dedi. Devrimci, Alevi ve sosyalist kimliğinden asla vazgeçmediğini utanmadığını ve korkmadığını belirten Aydınlar, iktidarı da arkasına alarak gözdağı vermeye çalışanlara inat mücadele edeceklerini ifade etti.

SON YAZIDAN