HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Emek Sineması’nda işgal!

BEYOĞLU’nun simgelerinden Emek Sineması’nın yıkılması için 3 yıldır mücadele eden Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi, İstanbul Film ...

BEYOĞLU’nun simgelerinden Emek Sineması’nın yıkılması için 3 yıldır mücadele eden Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi, İstanbul Film Festivali’nin alternatif açılışı için dün çalışmaların sürdüğü Emek Sineması binasını işgal etti. Bir grup polisin içeri girmesine engel olurken, sinemanın harap haldeki salonunda müzik sesleri yankılandı.
Emek Sineması ve İnci Pastanesi gibi Beyoğlu’nun simgelerinin bulunduğu Cercle D’orient binasındaki proje tüm itirazlara rağmen son hızla ilerliyor. Kapıları sıkı sıkıya kapalı duran binanın dışına iskele kuruldu. Emek Sineması’nın kapanmaması için 3 yıldır mücadele veren Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi, bu gelişme üzerine yeni bir eylem planladı. İstanbul Film Festivali’nden günler önce yapılan çağrıda, festivalin alternatif açılışının Emek Sineması’nda yapılacağı duyuruldu. bugün saat 17.00’de yüzlerce kişi Emek Sineması önündeydi. Çevik Kuvvet polisleri de yoğun güvenlik önlemi almıştı. Ancak bir grup sinema binasının kapalı olan kapısından içeri, salona girdi. Diğer bir grup da polisin içeri girmemesi için kapıları tuttu. Cercle D’orient binasının üst katlarından, “Emek Bizim İstanbul Bizim” yazılı pankartlar sallandırıldı.

SİNEMACILAR DA VARDI
Emek Sineması önündeki eylemde sinema severlerin yanı sıra sinemacılar da vardı. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Başkanı Tunca Arslan, “Emek’i yıkanlar, destek olanlar tarihsel utançlarıyla başbaşa kalacaklar” dedi. 

İKSV Yürütme Kurulu Üyesi Atilla Dorsay ise, “Emek’in yıkılmasını akıl ve vicdanla açıklamak mümkün değil. Emek yıkılsa da herkesin ortak belleğinde yaşayak” diye konuştu.

HOŞ GELDİNİZ
Tiyatrocu Defne Halman ise sinema salonunun işgalinden sonra kapıya çıkarak, “Emek Sineması’nda İstanbul Film Festivali’nin açılışını yapıyoruz. İyi seyirler diyoruz. Hoşgeldiniz” dedi. 

PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ

Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kamuya ait tarihi bir sinema salonunu gözlerimizin önünde, hukuku ve kamu yararını hiçe sayarak yok ediyorlar. Ama biz Emek Sineması’nın gerçek sahipleri sesimizi kısmıyoruz, kısmayacağız. Emek Sineması’na sahip çıkmayıp görevini yerine getirmeyen, Kültürünü unutan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Beyoğlu Belediyesi’ne sesleniyoruz: Bu davanın peşini bırakmıyoruz!”

Business News