Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Gençlik Treni'nde haremlik-selamlık uygulamasında ısrarcı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gençlik treninde uyguladıkları harem-selamlık uygulamasını savunarak, "Yılın 52 haftası var, bizim p...

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gençlik treninde uyguladıkları harem-selamlık uygulamasını savunarak, "Yılın 52 haftası var, bizim programlar 1 hafta devam ediyor. Arzu eden katılır, arzu etmeyen katılmaz" dedi.
“Uluslararası Spor Zirvesi”nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik Treni başladığından itibaren kızlar ve erkeklerin hiçbir zaman bir arada seyahat etmediklerini söyledi. Buna karşın Gençlik Treni'nde "artık" kızların ve erkeklerin ayrı seyahat ettikleri yönünde bir açıklaması olduğu hatırlatılan Bakan Suat Kılıç şöyle konuştu:
“Geçen yıl yaz aylarında 200 bin gencimizi programlara aldık. Bu yıl 500 bin hedef, önümüzdeki yaz 1 milyon. Ya 3-5 bin kişiyle bu işi sınırlandıracaksınız ve karma yapacaksınız, ya da hedefleriniz milyonluksa, güvenliklerini sağlamak üzere tekin ve emniyetli bir şekilde ailelerin emanet ettiği gençleri, aynı şekilde ağırlayabilmek ve beklentilerine cevap verebilmek üzere bir program yapılacaksa ve sayı milyonlara ulaşacaksa da bu tür önlemler almak kaçınılmaz. Bizim yaptığımız tamamen kendi güvenliğimizi ve çocuklarımızın güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirdir. Yılın 52 haftası var, bizim programlar 1 hafta devam ediyor. Bu işten rahatsız olanlar varsa kalan 51 hafta, herkesin dilediği gibi geçirebileceği ve kullanabileceği bir 51 haftadır. Yılın bir haftasında biz programlarımızı bu şekilde açıyoruz. Arzu eden katılır, arzu etmeyen katılmaz. Benim gördüğüm kadarıyla kızlarımızın bu işten bir rahatsızlığı yok. Çünkü yüzde 30 olan katılım oranları yüzde 51'e ulaştı 2012 yaz aylarında.”

SON YAZIDAN