Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

MAÇTA HERŞEY VARDI! (foto haber)

Derbiye çok hızlı başlayan konuk ekip konumundaki Karşıyaka, 12. dakikada Caner ve 28. dakikada Mustafa'nın ceza sahası dışından güz...

Derbiye çok hızlı başlayan konuk ekip konumundaki Karşıyaka, 12. dakikada Caner ve 28. dakikada Mustafa'nın ceza sahası dışından güzel vuruşlarıyla 2-0 öne geçti. 2 gol sonrası büyük bir şok yaşayan Göztepe adeta 2-0'dan sonra karşılaşmaya başladı. 35. dakikadaki Onur, Şaban değişikliği sonrasında rakip ceza sahasında daha çok görülmeye başlayan Göztepe 39. dakikada yeşil kırmızılıların kale önünde gelişen karambolde golü buldu ve farkı bire indirdi. İlk yarının son dakikasında ise bu kez Şaban yine bir karambol pozisyonunda golü bularak karşılaşmaya eşitliği getirdi.
 Derbinin ikinci yarısı 70. dakikaya kadar dengeli ve sakin geçerken 70. dakikadan itibaren saha karıştı. 70. dakikada Karşıyakalı Sercan ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Eksik Karşıyaka'nın yine bir karamdol sonrası bulduğu golü orta hakem Hüseyin Sabancı iptal edince Karşıyakalı futbolcular sert tepki gösterdi. Bu esnada Karşıyakalı Şehmus'un hakemin yakasına yapışıp çektiği görüldü. Hakem bu kez Şehmus'u kırmızı kartla oyun dışı bırakınca yeşil kırmızılılar bu kez sahada 9 kişi kaldı. Bu esnada çevik kuvvet polislerinin saha içine girdiği görüldü.

9 kişi kalan rakibi karşısında 86. dakikada bu kez galibiyet golübü bulan Göztepe maçı 2-0'dan 3-2'ye taşırken saha içinde ortalık yine karıştı. Karşıyaka teknik direktörü Cihat Arslan hakeme gösterdiği tepki sonrasında tribüne gönderildi.

Maçın bitiş düdüğüyle beraber ortalık yine karıştı. Karşıyakalı futbolcular hakemlerin çevresini sararak sert tepki gösterirken onlarca çevik kuvvet polisi de hakemleri çembere alarak korumaya çalıştı.

GÖZTEPE: Ferhat, Orhan, Veli, Ramazan, Hakan, Onur (DK.35 Şaban), Ali Bilgin, Halil, Theo Weeks, Ali Kuçik (DK.64 Dilaver), Herve Tum
KARŞIYAKA: Necati, Erdi, Caner Bulut, Osman, Caner Ağca, Mustafa (DK.76 Gurur), Onur, Adnan, Sercan, Fatih, Banahane (DK.76 Sehmus)
GOL: DK.12 Caner, DK.28 Mustafa (Karşıyaka) / DK.39 Ramazan, DK.45, DK.86 Şaban  (Göztepe)
SARI KART: Onur, Veli (Göztepe) / Sercan (Karşıyaka)
KIRMIZI KART: Sercan, Şehmus (Karşıyaka)

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
- Karşılaşmanın hakemleri onlarca polisin koruması altında sahayı terk etti.
- Karşıyaka tribünleri de karıştı. Koltukları sahaya fırlattılar. Bu esnada Karşıyakalı futbolcular kendi taraftarlarına gitti ve formalarını onlara attılar. Karşıyakalı taraftarlar da futbolcularını alkışladılar.
-Karşılaşmada son dakika düdüğü geldi ve ortalık yine karıştı. Karşıyakalı futbolcular orta hakem Hüseyin Sabancı'nın üzerine yürüdü. Bu esanada sahaya onlarca çevik kuvvet polisi girdi ve hakem dörtlüsünü çevresini sararak korumaya aldı.
- Derbide son gol sonrası yine ortalık karıştı. Göztepeli oyuncuların sevinci sırasında Karşıyakalı oyuncuların tepkisi vardı. Bu tartışmalar sırasında antrenör Cihat Arslan da tribüne gönderildi. Bu arada yine Karşıyaka tribününden Erdi de soyunma odasına gönderildi.
- GOL Yine bir karambol pozisyonunda Şaban ortaya çıktı ve takımını öne geçiren golü kaydetti. 3-2
- Derbide maç ortalık karıştı. 80. dakikada Karşıyaka'nın attığı golü hakem faul gerekçesiyle iptal edince ortalık karıştı. Karşıyakalı oyuncular orta hakemin çevresini sardı. Bu arada oyuna sonradan giren Sehmus hakemin yakasına yapıştı. Bu pozisyondan sonra hakem Şehmus'a kırmızı kart çıkardı. Bu esnada sahaya çevik kuvvet polisleri de girdi. Zorlukla sakinleştirilen Şehmus dışarıya çıkartıldı. Karşıyaka şimdi sahada 9 kişi.
- Karşılaşmanın 70. dakikasında topa elle müdahale gerekçesiyle Karşıyakalı Sercan ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Karşıyaka karşılaşmada artık 10 kişi.
- GOL İlk yarının son dakikasında Göztepe, Şaban'ın golüyle karşılaşmaya tekrar eşitliği getirdi. 2-2
- Maçın 41. dakikasında bu kez Karşıyaka'nın golcüsü Banahane gole yaklaştı. Sol ayağınla vuruşunda top direkten döndü.
- GOL Göztepe'nin sol kanattan kullandığı serbest vuruş sonrası oluşan karambolde son vuruşu Ramazan yaptı ve farkı bire indirdi. 1-2
- GOL Karşıyaka'dan harika bir gol daha. Mustafa sevgi ceza sahası dışından topa gelişine harika vurdu ve takımını 2-0 öne geçirdi. 0-2
- GOL Karşıyaka Caner'le golü buldu. Caner'in uzaktan sert şutunda top Göztepe ağlarıyla buluştu. Derbide şimdi Karşıyaka üstünlüğü var. 0-1
- Maçın 7. dakikasında Karşıyaka gole çok yaklaştı. Sol kanattan Göztepe ceza sahasına giren Karşıyaka'da önce Banahane daha sonra Onur topu kaleye gönderemedi. Karşıyaka mutlak bir gol poziyonunu harcadı.
- İzmir derbisine Karşıyaka başladı.

İZMİR DERBİSİNDEN NOTLAR
Göztepe taraftarları derbi için 3 boyutlu koreografi hazırladı. Üzerinde Efsane Takım'ın unutulmaz Teknik Direktörü Adnan Süvari ve futbolcularının resmi bulunan dev bir pankart, maç öncesi kapalı tribünden ipler vasıtasıyla asıldı. Bu tribünün üst kısmındaki Göztepeliler sarı, alt kısmındakiler kırmızı yelekler giydi. Sarı-kırmızı pankartlar kareografiye renk kattı. Taraftar alınmayan sanayi tarafındaki kale arkası tribün de bayrak ve pankartlarla süslendi. Kapalı tribünün önüne ses sistemi kuruldu.


Konuk Karşıyaka taraftarları 18 Mart Şehitleri Anma Günü arefesindeki derbide Çanakkale Zaferi'ni unutmadı. Yeşil-kırmızılıların yer aldığı Mersinli tarafındaki kale arkasına Çanakkale Kahramanı Koca Seyit'in resmi asıldı. Karşıyaka ve Göztepe tribünlerinde vefat eden taraftarların resimleri de vardı. Derbiye yoğun ilgi vardı. Göztepeli taraftarlar kapalı ve açık tribünü büyük oranda doldurdu. Emniyet tribünler arasında tel çitler ve çevik kuvvet ekipleriyle tampon bölgeler oluşturdu. Rakip taraftarların birbirini görmesini önlemek için çitlere branda serildi.
Sezonun ilk yarısındaki derbide Karşıyaka forması giyen, devre arasında Göztepe'ye transfer olan Orhan sarı-kırmızılılarda ilk 11'de sahaya çıktı. Orhan gibi ilk yarıda Göztepe kadrosunda yer alan, ara transferde Karşıyaka'ya geçen İbrahim Şahin ise maça yedekler arasında başladı. Sezon başında olaylı bir şekilde KSK'den Göztepe'ye giden Şaban da yedekler arasındaydı. Adanaspor deplasmanında hakeme yönelik centilmenlik dışı hareketi nedeniyle 1 maç ceza alan Göztepe Teknik Direktörü Kemal Kılıç, derbiyi canlı yayın stüdyosunun yanındaki canlı bölmeden izledi. Kılıç'ın yerine sarı-kırmızılı ekibi sahaya yardımcısı Ümit İnal çıkardı.

Ligde 7 haftadır galibiyete hasret kalan, düşme hattındaki rakipleri T.Linyitspor'un 3, Kartalspor ve Ankaragücü'nün 1'er puan almasıyla derbiyi kazanma baskısı artan Göztepe'de iki değişiklik vardı. Adana deplasmanından farklı olarak ilk 11'de Paulinho ve Aytek'in yerine iyileşen Ali Bilgin ile Ramazan Sal oynadı. Play-Off mücadelesi verdiği Boluspor ve Bucaspor'un yenilmesiyle iştahı kabaran Karşıyaka derbiye tek değişiklikle çıktı. Teknik Direktör Cihat Arslan, cezalı Tayfun'un yerine Caner Bulut'a şans verdi. Geçen sezon bir dönem Göztepe'yi çalıştıran Arslan, ezeli rekabette üst üste üçüncü maçına çıktı.


Göztepe ile Karşıyaka'yı karşı karşıya getiren İzmir derbisi olaylarla başladı. Sabah saatlerinde Atatürk Stadı'na pankart asan iki grup arasında çıkan kavgada 5 taraftar gözaltına alındı. Konuk takımın konumundaki 4200 Karşıyaka'lı taraftar, Karşıyaka Çarşı'da toplanıp IZBAN'la Salhane İstasyonu'na geldi. Karşıyakalılar, çevik kuvvet eşliğinde kortej oluşturarak stada yürüdü. Bu esnada İzmir emniyeti, çevik kuvvet, atlı ve köpekli polisler, panzerler ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

STAT GİRİŞİNDE ARBEDE Mersin'li tarafındaki kale arkası tribüne saat 16.00'ya kadar girmesi planlanan Karşıyakalılar stat kapısında üst aramasından geçirildi. Stada girişin gecikmesi ve biletsiz taraftarlar nedeniyle kapıda arbede yaşandı. Bu esnada ellerinde döner bıçakları bulunan bir grup Göztepeli, sanayi tarafından gelip Karşıyakalılara saldırmaya çalıştı. Karşıyaka'lılar ise sopalarla Göztepeliler karşılık verdriler.

BIÇAKLA YARALANDI Bu arada bıçakla yaralanan Dinçer Dingil isimli bir taraftar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Atılan taşlar yüzünden 2 polis ile bazı taraftarlar yaralandı. Karşıyakalılar, taşla çevredeki bir evin camlarını da kırdılar.

SON YAZIDAN