Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Hakaret yoksa, "HAYIR VAR" diyen adamı mahkemeye versene

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Bursa maçının devre arasında Tolga Özkalfa ve yardımcılarını tehdit edip etmediği günün konusu olurken ...

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Bursa maçının devre arasında Tolga Özkalfa ve yardımcılarını tehdit edip etmediği günün konusu olurken konunun tarafı hakemlerin raporları dün Futbol Federasyonu’na ulaştı. Bursa cephesi Yıldırım’ın, “Ben TFF dinlemem, alayınızın cezasını vereceğim, hakemliğinizi bitireceğim” dediğini ileri sürerken sarı-lacivertliler ise resmi siteden hakaret ya da hakemin üzerine yürüme gibi eylem olmadığını ve Yıldırım’ın demokratik hakkını kullanıp serzenişte bulunduğunu açıklamıştı.

45 GÜN CEZA KAPIDA

Özkalfa'nın TFF’ye ulaşan raporunda Yıldırım’la aralarındaki diyalogla ilgili F.Bahçe Başkanı’nın kendisine ve yardımcılarına “Artık yeter sabrım taşıyor. Biriniz çıkıyor tükürmeyene tükürdü yazıyor. Biriniz çıkıp lan demeyeni dedi diye atıyor. Siz de gözünüzün önünde faulleri, kasti tekmeleri atlıyorsunuz. Yeter. Sabrım taşıyor bundan sonra affetmem bilesiniz. Federasyonunuz çıkıp bir şey yapacaksa yapsın. Canımız yanıyor” dediğini yazdı. Rapora göre Yıldırım’ın, Sidal’ın iddia ettiği sözleri sarf etmediği görülürken TFF Hukuk Kurulu, Yıldırım’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Hakem Soyunma Odasının ve Koridorlarının Güvenliği’ başlıklı 39. maddesinin 2. fıkrası “Kulüp yöneticileri hakem soyunma odası koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette bulunmaları halinde 45 günden az ve 90 günden çok olmamak üzere; hakarette bulunmaları halinde ise 90 günden az 180 günden çok olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır” diyor. Hakeme hakareti bulunmayan ve sportmenliğe aykırı hareketten ceza alacak olan Aziz Yıldırım’a PFDK’dan 45 gün hak mahrumiyeti cezası çıkması bekleniyor.

Semih’e faul çıldırttı!

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Bursa maçının devre arasında soyunma odası koridorlarında hakemlerle yaşadığı diyalog 4-1’lik galibiyeti gölgede bırakırken, başkanın bu kadar sinirlenmesinin ardında ilk yarının son dakikalarında yaşanan bir pozisyonun yattığı ortaya çıktı. Semih Şentürk’ün yerde kaldığı pozisyonda hakemin devam demesi ve ardından Bursa’nın ofsayt bayrağının kalktığı pozisyonda golü atması Yıldırım’ı o kadar kızdırdı ki, başkan kimseyi dinlemeden koridora daldı.

Ayrıca geçen hafta oynanan Beşiktaş derbisinde 4. hakem olan Tolga Özkalfa ile teknik heyet arasında o maçta sık sık diyaloglar yaşanırken, sarı-lacivertliler Mete Kalkavan’dan çekindiklerini bizzat karşılaşma başlamadan Özkalfa’ya da iletmişti.

Daha önce ‘lan’ demeyen bir futbolcularının atıldığını, tükürmeyen futbolcularının cezalandırıldığını düşünen ve Beşiktaş derbisinin ardından Bursaspor maçındaki yönetim başkanın patlamasına neden oldu.

SON YAZIDAN