HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Halkın Devrimci Yolu ONları andı

Kızıldere katliamının 41. yılında Okmeydanı’nda bir anma yapıldı. 30 Mart günü  meşalelerle mahallede bir yürüyüş düzenleyen 250 kişi “...

Kızıldere katliamının 41. yılında Okmeydanı’nda bir anma yapıldı. 30 Mart günü  meşalelerle mahallede bir yürüyüş düzenleyen 250 kişi “Emperyalizme ve Faşizme Karşı Onlar Yaşıyor – Halkın Devrimci Yolu” yazılı pankartla yürüdü. Kırmızı Mahir flamalarının taşındığı yürüyüşte ‘Kızıldere son değil savaş sürüyor’, ‘ Onlara sözümüz devrim olacak’, ‘Mahir Hüseyin Ulaş, Kurtuluşa kadar savaş’, ‘ AKP mezara halk iktidara’, ‘Kahrolsun ABD emperyalizmi’, ‘Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filoyu unutmayın’, ‘Faşizme ölüm, tek tol devrim’ sloganları atıldı. Kızıldere’de katledilen devrimcilerin isimleri tek tek okunurken eylemciler ‘yaşıyor’ diye haykırdı. Yürüyüş sırasında mahalle halkı da pencerelere çıkarak alkışlarla destek verdi.
Yürüyüşün ardından Sibel Yalçın Parkı’nda toplanan grup Kızıldere’de katledilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sinevizyon gösteriminin ardından Halkın Devrimci Yolu adına bir basın açıklaması okundu.
Açıklamada Mahirlerin işbirlikçi hükümetler eliyle memleketin emperyalizme peşke çekilmesine karşı savaştıklarını hatırlatılarak bugün de mahallelerin, fabrikaların, tarım alanlarının rant uğruna sermayeye peşkeş çekildiğine, AKP’nin muhalif tüm sesleri susturmak içi cezaevlerini doldurduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Bugün Mahir olmak eğitim hakkına, su hakkına, üniversitede bilime ve özgürlüğe sahip çıkmak, halkların kardeşliği ve barış için tüm şovenist, milliyetçi söylemleri bertaraf etmek, Metin Lokumcu olmak, yumurta eylemcisi olmaktır” denildi.
Devrimci Gençlik adına yapılan açıklamada da AKP iktidarının Mahir’in resimlerini asmayı, kitabını okumayı yasakladığını On’ları anmayı suç saydığını ifade ederek eşit, özgür ve barış içinde yaşanacak bir ülke kurmak için Mahirlerin yolundan gitmekten onur duydukları vurgulandı.
Eylem devrim andı içilmesiyle son buldu.

Business News