HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

ODTÜ ve Eskişehir’de Kızıldere anması

30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen THKP-C ve THKO’lu devrimciler ODTÜ’de ve Eskişehir’de Devrimci Gençlik tarafından anıldı. ODTÜ...

30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen THKP-C ve THKO’lu devrimciler ODTÜ’de ve Eskişehir’de Devrimci Gençlik tarafından anıldı.
ODTÜ
Devrimci Gençlik, Kızıldere Katliamı’nın 41. yılında ODTÜ’de dün (29 Mart) meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi.
“Halk düşmanlarından hesap soracağız, kurtuluşa kadar savaşacağız” yazılı pankart açan 100 üniversiteli ODTÜ içinde Fizik Bölümü önünden Yurtlar bölgesine kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yurtların önüne gelindiğinde Devrimci Gençlik adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda, geçmişte olduğu gibi bugün de Devrimci Gençlik’in halk düşmanlarına, emperyalistlere ve onların işbirlikçilerine karşı mücadele edeceği mesajı verildi.
“Onlar bizim üzerimize polis ordularıyla, TOMA’larla, biber gazlarıyla geldikçe her birimiz birer Mahir olup mücadele etmeye devam edeceğiz” denilen konuşmanın ardından Devrim Andı ve Dev-Genç Marşı okunarak eylem sonlandırıldı.
Eskişehir
Devrimci Gençlik, Eskişehir’deki Anadolu Üniverstesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde bir anma etkinliği gerçekleştirdi.
“Kızıldere son değil savaş sürüyor, On’lara sözümüz devrim olacak” çağrısıyla bir amfide gerçekleştirilen etkinlik, devrim yolunda hayatını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.
Saygı duruşunun ardından Dev-Genç Marşı hep birlikte okundu ve Kızıldere Katliamı’nı anlatan bir film gösterimi gerçekleştirildi. Film gösteriminin ardından üniversitelilerden oluşan müzik grubunun söylediği marşlar ve türkülerle Kızıldere’de katledilen devrimciler anıldı.  Müzik dinletisinden sonra bir üniversitelinin okuduğu şiirin ardından eylem sona erdi.

Business News