Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Hamili tecavüzcü yakinimdir

Ergenekon davasında 18 Mart günü yapılan duruşmada savcılar, 2271 sayfadan oluşan mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada, Mustafa Balb...


Ergenekon davasında 18 Mart günü yapılan duruşmada savcılar, 2271 sayfadan oluşan mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada, Mustafa Balbay, İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Mehmet Haberal’ın da aralarında bulunduğu 64 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması istendi. İstenen bu cezalar kamuoyunda günlerdir tartışılıyor.
Savcıların hazırladığı mütalaada istenen cezalar kadar tartışılacak bir diğer konu ise bazı sanıklar hakkında babalık haklarından men ve etkin pişmanlık yasasından faydalanması istemi…
Savcılar, Mustafa Balbay, Mustafa Dönmez, Tuncay Özkan ve Fatih Hilmioğlu da dahil bir çok sanığın “babalık haklarından men” edilmesini isterken Osman Yıldırım, Yüksel Dilsiz ve Ulaş Özel’in etkin pişmanlık yasasından yararlanmasını istedi.
ETKİN PİŞMANLIK İSTENENLER
İşte pişmanlık yasasından yararlanması istenen o sanıklar ve babalık haklarından men edilmesi istenen bazı sanıklar:
Osman Yıldırım: Danıştay saldırısını azmettirmek ve Cumhuriyet gazetesini bombalatmak suçlarından tutuklandı. Danıştay saldırısı hakkındaki davada müebbet hapse mahkum oldu. Danıştay davası, Ergenekon’la birleşince yeniden yargılanma hakkı kazandı. 4 kez adli suçlardan cezaevine giren Yıldırım’ın;
1) 30 Aralık 2006 tarihinde kasten adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah taşımak suçundan 9 yıl hapis cezası
2) Ablasını öldürmek suçundan 20 yıl hapis cezası
3) Nüfus kâğıdında yaptığı sahtecilikten ötürü mahkûmiyet
4) 14 Temmuz 1998 tarihinde öz yeğenine fuhuş yaptırmak suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunuyor. Ergenekon davasında esas hakkındaki mütalaanın verildiği son duruşmada savcılar Osman Yıldırım hakkında silahlı örgüte üye olmaktan suçundan TCK 221/4 maddesindeki etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılmasını istedi.
Yüksel Dilsiz: Ergenekon davasının tutuksuz sanığı, gizli tanığı. 2010 yılında 14 yaşında bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Onun da sicili Osman Yıldırım gibi kabarık. Ergenekon davasında savcı tarafından açıklanan mütalaada, Dilsiz’in Ergenekon terör örgütü üyesi olduğundan 7,5 ile 15 yıl arasında cezalandırılmasını ve etkin pişmanlık yasasından faydalandırılmasını istedi.
Ulaş Özel: Yasadışı TİKKO örgütünden 1999 yılında kaçarak teslim olan Ulaş Özel, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunuyor. Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 7,5 ile 15 yıl arasında cezalandırılması istenen Özel, savcının pişmanlık yasasından faydalandırılmasını istediği bir diğer sanık.
BABALIK HAKKI MEN EDİLMESİ İSTENENLER 
Mustafa Balbay (Gazeteci): 6 Mart 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı. Balbay tutuklandığında oğlu Deniz 5 aylıktı şimdi 5 yaşında. Mustafa Balbay, 12 Haziran seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilerek İzmir’den milletvekili seçildi. Savcılık, 18 Mart günü mahkeme sunduğu mütalaasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası ile birlikte babalık haklarından men edilmesini öngören 53. madde ile cezalandırılmasını istedi.
Tuncay Özkan(Gazeteci): Ergenekon soruşturması kapsamında 23 Eylül 2008’de tutuklandı. Savcılık, 18 Mart’ta sunduğu mütalaasında Mustafa Balbay gibi onun da ağırlaştırılmış müebbet ile birlikte babalık haklarının men edilmesini öngören 53.madde ile cezalandırılmasını istedi.
Fatih Hilmioğlu (Rektör): 17 Nisan 2009’da “silahlı terör örgütü üyesi” olduğu gerekçesiyle tutuklandı. İnönü Üniversitesi eski rektörü Hilmioğlu 4 yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinde kanser oldu ve oğlunu kaybetti. Şimdi de babalık hakkını kaybetmek üzere. Savcılar, hazırladığı mütalaada Prof. Hilmioğlu’nun ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını isterken, babalık haklarından men edilmesini düzenleyen 53.madde kapsamında da cezalandırılması talebinde bulundu.
Doğu Perinçek: Babalık hakkından men edilmek istenen bir diğer isim İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek. Perinçek'i diğer sanıklardan ayıran kendisine baba diyen oğlu Mehmet Perinçek hakında da örgüt üyeliğinden aynı davada ceza istenmesi. Mehmet Perinçek de Silivri Cezaevi'nde ve tutuklu.ODATV.COM

SON YAZIDAN