Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Kadınlara karakolda polis dayağı!

Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar İstanbul Cağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nü işgal etti. Gözaltına al...

Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar İstanbul Cağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nü işgal etti. Gözaltına alınan kadınlar Sirkeci Karakolu’na götürüldü. Polisler, karakolda kadınlara şiddet uyguladı

16.15 Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş da üniversiteli kadınların yanında olduklarını belirterek bir açıklama yayımladı. Aktaş’ın açıklaması şöyle:
Üniversiteli kadınlar derhal serbest bırakılsın!
AKP iktidarının kadın düşmanlığını bugün bir kez daha Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na taleplerini iletmek isteyen üniversiteli kadınlara uygulanan polis şiddeti ile gördük. 23 Üniversiteli kadın gözaltına alındı. Kürtaj yasağı, üç çocuk doğurun baskısı, eğitimde 4+4+4 uygulaması ile kadınları ikincileştirmeyi amaçlayan AKP iktidarı ve onun polisi kadınların isyanını boğamaz.
Hakları için ayağa kalkan üniversiteli kadınların bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne sayılı gün kala kadınlara uygulanan polis şiddetini kınıyoruz. Sorumlular hakkında acil işlem yapılmasını talep ediyoruz.”
ukkaile2
16.00 Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin yaptığı açıklamada, işgal eyleminin amacını şöyle açıkladı:
Her gün beş kadın öldürürken, AKP’nin sözde kadın politikaları kadınları korumak şöyle dursun, dalga geçer gibi erkek sığınma evleri öngörüyor.

İşgal ettik çünkü Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün AKP’liler ağızlarına her kadın lafını aldıklarında kin, nefret, düşmanlık sözleri savuruyorlar. Bedenimize, özgürlüğümüze saldırıyorlar. Kocası, sevgilisi, babası tarafından öldürülen yüzlerce kadını koruyamazken, ailenin korunması için fetvalar veriyorlar.
Kadınların öldürülmesinin, tecavüze uğramasının, taciz edilmesinin sorumlusu AKP’dir.
Gözaltındakli kadınlara AKP’nin polisi saldırmaya devam ediyor. Kadınları yerlerde sürüklüyor, onlara tokat atıyor, hakaret ediyor.
Kadına uygulanan şiddet için yer, zaman fark etmiyor. Trabzon’da üniversite yönetiminden 8 Mart etkinlikleri için salon talep eden kadınlara 4 gündür üniversitede özel güvenlik görevlileri saldırıyor.
Bu baskılara, saldırılara rağmen biz kadınlar 8 Mart’ta tüm Türkiye’de sokakları doldurmaya hazırlanıyoruz. Tekrar ediyoruz: Üniversiteli kadınlar olarak ayağa kalkıyoruz. AKP’ye meydan okuyoruz. Bütün kadınları sokağa çağırıyoruz.
15.03 Gözaltına alınan üniversiteli kadınların Savcılık kararı ile geceyi gözaltında geçirecekleri öğrenildi. Astım krizi geçiren kadına hastanede oksijen desteği verilmesinin ardından karakola götürüldü.
12.40 Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nü işgal eden Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi toplamda 23 kişi gözaltına alındı.
12.30 Sirkeci Karakolu’nda polisin biber gazı da kullandığı saldırısı nedeniyle astım krizi geçiren bir kadın hastaneye kaldırıldı.
12.16 Polisin kadınlara uyguladığı şiddeti görüntüleyen Kolektif Basın Merkezi muhabiri gözaltına alındı.
ukkaile3
12.13 2 kadın daha gözaltına alındı, kadınların yüzüne doğrudan biber gazı sıkıldı. Erkek polisler araçta kadınların üzerine oturdu.
11.55 Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi 9 kadın gözaltına alınırken, bina içinde kalmayı başaran 10 kadınının Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü işgali sürüyor.
ukkaile1
11.50  İstanbul Cağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü binasına “AKP’yi uyarıyoruz, kadın düşmanlarına meydan okuyoruz” yazılı bir pankart açan kadınlara saldıran polis, kadınları merdivenlerden aşağı sürükledi.
Sirkeci karakoluna götürülen 9 kadın gözaltı işlemi yapılmaksızın darp edildi. Polis karakola götürülen 9 kadını yerde sürükledi, kafalarını duvara vurdu.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…
Sendika.Org

BU KARAKOLDA İŞKENCE VAR!
 
Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar sabah saatlerinde “AKP’yi uyarıyoruz, kadın düşmanlarına meydan okuyoruz” diyerek, İstanbul Cağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nü işgal etti. Polis saldırısıyla 23 kadın gözaltına alındı. Binada başlayan polis saldırısı, Sirkeci Karakolu’nda da işkenceyle devam etti. İki telefondan çıkan görüntüler kadınların hastaneye gitme talebine tekme ve tokatla yanıt verildiğini gösteriyor. 

SON YAZIDAN