Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Karakolda tacize uğrayan kadına validen tehdit

Kars’ta Cumartesi Anneleri’ni oynadığı için Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alınıp karakolda cinsel tacize maruz ...

Kars’ta Cumartesi Anneleri’ni oynadığı için Terörle Mücadele Şubesi polisleri tarafından gözaltına alınıp karakolda cinsel tacize maruz kalan M.K ile ilgili Kars Valisi “olay provokasyonsa gereği yapılır” diyerek M.K’yi tehdit etti.
Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Tarih bölümü 4. sınıf öğrencisi M.K oynadığı bir tiyatro oyununda Cumartesi Annesi rolünde oynadığı için hakkında soruşturma başlatıldı. 26 Şubat’ta ifadeye çağrılan M.K, bir gün sonra da Terörle Mücadele Şubesi’ne (TEM) ifade vermek için gittiğinde çırılçıplak soyularak cinsel tacize uğradı ve tehdit edildi.
Olayın ardından M.K suç duyurusunda bulundu. M.K’nin suç duyurusunda bulunmasının ardından Kars Valisi bir açıklama yaptı. Vali Eyüp Tepe, “Olayda provokasyon varsa gereği yapılır” ifadelerini kullandı. Tepe ayrıca suç duyurusunun 8 Mart yaklaşırken yapılmasını da “manidar” buldu.
M.K’nin avukatı Bişar Abdi Alınak’ın aktardığı bilgilere göre olay sırasında karakolun kamerasının bozuktu ve vali basın toplantısını kameranın bozuk olduğu öğrenildikten sonra yaptı. Alınak, valinin ifadelerinin tehdit olduğunu belirtirken cinsel taciz suçunu işleyen polisleri cesaretlendirdiğini de belirtti.

SON YAZIDAN