Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kredi çaresizliği

CHP'nin yeni anayasa ve açılım gündemli olağanüstü Parti Meclisi sonrası Parti sözcüsü Haluk Koç böyle dedi, ancak toplantıda Genel ...

CHP'nin yeni anayasa ve açılım gündemli olağanüstü Parti Meclisi sonrası Parti sözcüsü Haluk Koç böyle dedi, ancak toplantıda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'ndan susun talimatı geldi.

CHP, Öcalan’la açılım başlığıyla parti meclisini olağanüstü koduyla topladı. Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına suskunluk talimatı verdi, "ortalıkta konuşmayalım" dedi.

Olağanüstü Meclisin gündemi açılım ve bölünme anayasasıydı. Toplantı öncesi parti meclisi üyeleri tek tek genel merkeze geldi.

Gündem yoğundu, son dönemde Kılıçdaroğlu'nu yoğun eleştirilerin hedefi haline getiren Öcalanlı açılım masaya yatırıldı. Ancak eleştiri yalnızca ulusalcı kanattan gelmedi, açılıma destek sunan PM üyeleri de Kılıçdaroğlu'ndan açılım sürecine daha aktif katılım istedi. Kılıçdaroğlu'nun eleştirilere yanıtıysa "susun" talimatı oldu.

Parti sözcüsü Haluk Koç, toplantı sonrası kameralar karşısına geçti, Kılıçdaroğlu'nun talimatına uygun olarak yazılı metni okudu, soru almadı.
"Halkımızın yüksek kardeşlik duygularından ve birbirine olan derin bağlılığından beslenen barış ve çözüm beklentilerinin yeni hayal kırıklıklarıyla sonuçlanmaması için, Sayın Başbakan’ı sorumlulukları konusunda bir kez daha uyarma ihtiyacı doğmuştur."

Koç, toplantıda ortaya çıkan görüş ayrılıklarını gidermek üzere hazırlanan metni okudu. Parti meclisinde oybirliğiyle kabul edilen metinde "Başbakan Erdoğan’a açılım süreciyle ilgili bilgi ver çağrısı yapıldı.
“Bu maksatla Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi olarak Sayın Başbakanı; Samimiyet ve dürüstlüğün asgari gereklerini yerine getirmeye; Türkiye Cumhuriyetini hukuk kuralları dışına çıkartmamaya Millete karşı ödemesi beklenen “şeref” borcunun gereği olarak açık ve şeffaf olmaya ve doğruları biran önce açıklamak için konuşmaya davet ediyor."

Toplantı devam ederken CHP Genel Merkezi önünde de ilginç bir protesto gösterisi yaşandı. bir grup genç Baldıran açılımına destek olalım eylemi yaptı. Gençlerin elinde taşıdıkları pankartta Erdoğan’ın dilinden düşürmediği Baldıran zehiri içmeye hazırız mesajı vardı.

Baldıran zehri dediler ancak CHP'de çay içtiler. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, eylemci gençleri genel merkeze çay içmeye davet etti.

ulusalkanal.com.tr

SON YAZIDAN