Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“Kopan her bir saç telinin hesabını soracağız”

Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınların dün (4 Mart) Sirkeci Karakolu’nda polis şiddetine ve işkencesine maruz kalmasının ardında...

Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınların dün (4 Mart) Sirkeci Karakolu’nda polis şiddetine ve işkencesine maruz kalmasının ardından kadınlar, bugün o karakola hesap sormaya gittiler
Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi kadınlar dün (4 Mart) Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nü işgal etmiş, bina içerisinde başlayan polis şiddeti, Sirkeci Karakolu’nda işkenceyle devam etmişti. Bugün Sirkeci Garı’nda bir araya gelen kadınlar, Sirkeci Karakolu’na doğru yürüyerek üniversiteli kadınlara yapılan işkencenin hesabını sordu. Yürüyüş boyunca “AKP’den hesabı kadınlar soracak” , “Kadınız, buradayız, hesap soracağız” sloganları atan kadınlar karakol önüne geldiklerinde polis barikatıyla karşılaştılar.
Sirkeci Karakolu önünde Üniversiteli Kadın Kolektifi adına konuşan Neval Kösedağı, üniversiteli kadınlara yapılan işkence ve polis tacizi için şu şekilde konuştu: “Bizler polislerin bu cesareti nereden aldığını çok iyi biliyoruz. Onların arkasında Tayyip babaları var, onların arkasında gerici, kadın düşmanı AKP’liler var.”
ukk-sirkeci kopya
‘Polislerin bu gözü dönmüş kadın düşmanlığının sebebi AKP’dir’
Üniversiteli Kadın Kolektifi adına yapılan basın açıklamasını grup adına Seren Konak okudu. Konak, işkencenin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü binasında başladığını dile getirerek, “Saçlarımızdan sürüklendik, yerlerde tekmelendik, tokatlara ve hakaretlere maruz bırakıldık” diye konuştu. Kadınlara yönelik saldırı, düşmanlık ve gözü dönmüş halin polislerin yaptıklarından ibaret olmadığını söyleyen Konak, her gün 5 kadının öldürüldüğünü, yüzlercesinin tacize ve tecavüze uğradığını, tüm bunlar yaşanırken de AKP’nin erkekler lehine uygulamaları hayata geçirdiğini belirtti. “Dün canımıza kast eden bu kadın düşmanlarının olduğu bu karakola geri gelmemiz bu yüzdendir” diyen Konak, gerici, kadın düşmanı ve kadınların hayatlarına kast eden uygulamalar sürdükçe eylemlerinin de devam edeceğini söyledi.
Üniversiteli kadınlar, basın açıklamasının sonunda 10 Mart’ta Kadıköy’de yapılacak olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  mitingine çağırdı: “Biz kadınlar kadın cinayetlerinin, tacizlerin, kadını yok sayan cinsiyetçi, gerici politikaların sorumlusu AKP’dir diyoruz. Tüm Türkiye’de kadınları 8 Mart’ta ayağa kalkmaya, AKP’ye meydan okumaya, sokaklara çağırıyoruz.”
‘Kopan her bir saç telinin hesabını soracağız’
Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi ve Halkevci Kadınlar basın açıklaması sonrası, karakol önüne barikat kuran polislere “Kadınlara yapılan işkencenin hesabını soracağız” diyerek yumurta attı.  Kopan her bir saç telinin hesabını soracaklarını ifade eden kadınlar, “Fatma Şahin’in küfesinde polisin şiddetine uğramış genç kadınlar vardır, Fatma Şahin’in küfesinde kolları bacakları morarmış genç kadınlar vardır” dedi.
fft64_mf1358699
Sendika.Org

SON YAZIDAN