Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

23 Mart'ta!... Lüleburgaz'da!

23 Mart’ta önemli bir işçi havzasında güvencesizliğe karşı büyük bir miting düzenleniyor. Sendikal Güç Birliği Platformu Lüleburgaz’da...

23 Mart’ta önemli bir işçi havzasında güvencesizliğe karşı büyük bir miting düzenleniyor. Sendikal Güç Birliği Platformu Lüleburgaz’da taşeron ve kuralsız çalıştırmaya karşı Trakya mitingine hazırlanıyor
Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) 23 Mart 2013 Cumartesi günü Lüleburgaz’da kuralsız güvencesiz çalışmaya karşı bir miting düzenliyor. Trakya Bölge Mitingi olarak örgütlenen eylemin sloganı “Kuralsız güvencesiz çalışmaya hayır. Taşeron işçiliğe son!”
SGBP Dönem sözcüsü ve Kristal-İş genel Başkanı Bilal Çetintaş tarafından yapılan miting çağrısında AKP’nin taşeron sistemini tüm sektörlere ve tüm işyerlerine yaymaya hazırlandığı, kıdem tazminatına göz diktiği, bölgesel asgari ücret ile ücretleri daha da aşağıya çekmeyi planladığı, sendikal güvenceleri daralttığı ve iş kazalası denilen cinayetlerin arttığı hatırlatıldı ve “Emeğin haklarını gasp edenlere, çalışanların sahip olduklarına göz dikenlere karşı artık yeter demek için meydanları dolduracağız” denildi.
Çetintaş miting çağrısında bu buluşmanın nedenlerini şu sözlerle anlattı:
Sağlığımızı, çocuklarımızın geleceğini kazanç kapısı yapanlara,  çalışma hayatını kuralsız, güvencesiz hale getirerek işyerlerini çalışma kampına dönüştürmek isteyenlere karşı alanları dolduracağız.
Taammüden işlenen ve katillerinin korunduğu iş cinayetlerine karşı artık yeter demek için yollara döküleceğiz.”
Çetintaş tüm işçileri, işsizleri, kamu çalışanlarını, esnafı, çiftçileri, gençleri, kadınları, emek ve meslek örgütlerini mitinge davet etti.
Trakya’da güvencesizliğe karşı bölge mitingi örgütleyen SGBP, Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tez Koop-İş,  TÜMTİS, TGS bileşenlerinden oluşuyor.

SON YAZIDAN