Gerici yayın organı Milli Gazete, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte müzik dinletisi yapan liseli öğrencilerin "mini etek" giydiğini iddia ederek, haberde kullandığı fotoğrafta öğrencilerin dizini sansürledi.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 92’inci yıldönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen etkinlikte liseli öğrencilerin "mini etek" giydiğini savunan Milli Gazete "Anma rezaleti" başlığını kullandığı haberinden liseli öğrencilerin diz kapağını sansürledi. Öğrencilerin giydiği kıyafetin "rezalet" olduğunu ileri süren gazete, yaşananların "İstiklal Marşı’nın ruhuna aykırı bir tablo ortaya koyduğu" savundu.
Sadece eteğe değil gitara da taktılar
Haberde, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 92’inci yıldönümü etkinliğinin "gitarlı ve mini etekli" olarak gerçekleştirildiği kaydedilirken, anma programının tepki çektiği savunuldu. Gazetenin haberinde şu ifadelere yer verildi, "Gölbaşı Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda dereceye girenlerin sahneye gelmesiyle olanlar oldu. Mini etekli kız öğrencilerin sahneye gelerek İstiklal Marşı’nı seslendirmeleri ve gitarlı kutlamalar tepkilerle karşılandı"
Gericilerin "duyarlı vatandaşları"
Gazete olayın "vahametini" açıklamak için yine kimliği belirsiz "duyarlı vatandaşları" yardıma çağırırken, kız öğrencilerin programa "mini etekli" çıkarılmasının bu vatandaşların tepkisine neden olduğunu iddia etti. Habere göre, "'Ulusun, korkma nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’ diyen Milli Şair Merhum Mehmet Akif Ersoy’un anısına yapılan etkinlikte ortaya konan sahne, görenleri hayretler içinde bıraktı."
"Adeta podyumdaki mankenler gibi..."
Israrla dinleti yapan öğrencilerin dinleti sırasında bass gitar kullandığına vurgu yapan gazetenin tam olarak neyi amaçladığı anlaşılamadı. Haberde "mini etekli kız öğrencilerini sahneye çıkaran zihniyet daha sonra ise bass gitarlı bir erkek öğrenciyi sahneye alarak, anma etkinliğini devam ettirdi" denilirken, kız öğrencilerin "adeta podyumdaki mankenler gibi" sahneye çıkarıldığı savunuldu.
(soL-Haber Merkezi)
Daha yeni Daha eski