HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

“Mahir, Hüseyin, Ulaş Parkı” Açıldı

İstanbul Maltepe’de Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı adına “Mahir Hüseyin Ulaş Parkı”nın açılışı yapıldı. Kızıldere katlia...

İstanbul Maltepe’de Mahir Çayan, Hüseyin Cevahir ve Ulaş Bardakçı adına “Mahir Hüseyin Ulaş Parkı”nın açılışı yapıldı.
Kızıldere katliamının 41. yıldönümünde gerçekleştirilen park açılışına belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, Hüseyin Cevahir’in ablası, 68’liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan ve çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı.
Parkın açılışında ressam ve heykeltıraş Güner Yener’in Mahir, Hüseyin ve Ulaş portreleri sergilendi.

Prof. Zengin: Çocuklarımız ağabeylerini öğrensin

Maltepe Belediyesi’nin internet sayfasında yer alan habere göre, törene katılamayan Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin yazılı açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:
“Bu, dört yılda açtığımız 50. park. Yeşile hasret ülkemizde yeşil alan yaratma çabamız devam edecek, durmayacaktır.
“Çocuklarımız burada bir kez daha öğrenecekler; bu parka ismi verilen ağabeylerinin kim olduklarını ve neler yaptıklarını sorgulayacaklar; doğruyu, iyiyi, kötüyü görecekler, bilecekler. Ülkemizin kuşatıldığı bir dönemde ülkesini ve halkını sevenlerin yaptıkları mücadeleyi öğrenecekler.
“Parkın ismi konusunda oluşan spekülasyonlar, olayın özünü kavrayamayanların yarattığı hezeyanlardır. Parklar ve yeni açılan tesislere konacak isimler Belediye Meclisi’nin kararıyla konur, bunu herkes bilir. Bu parkı açarken böyle bir meclis kararı yoktu, henüz böyle bir karar da alınmadı. Resmi olarak bu devrimci arkadaşların isimlerinin de parka verilemeyeceğini, hukuksal açıdan olamayacağını da biliriz.
“Ancak; egemen güçlerin ülkemizin üzerinde oynadıkları oyunlarına karşı 1970’li yıllarda yapılan mücadeleyi ve mücadelelerde yaşamlarını yitiren genç fidanları unutmamak gerekir.
“Deniz’i, Yusuf’u ve Hüseyin’i unutabilir miyiz? Unutuyorsak eğer, Kurtuluş Savaşı’nı, Mustafa Kemal’i de unutturmak isteyenlere hak veriyoruz demektir. Mahir, Hüseyin, Ulaş ve yol arkadaşları Üç Fidan’ın darağacına gönderilmemesi için eylem birliği yapmış ve genç yürekleriyle onlara destek olmuşlardır. Olanları gençlere unutturmamalıyız diye düşünüyoruz.
“Ülkemizin tam bağımsızlığı ve bütünlüğü içinde tavır sergileyen herkesin hoşgörüsüne sığınarak, bu parkın isminin ‘Üç Yürek’ veya ‘On Yürek’ olarak verilmesi için sizlerin yüreklerine sesleniyorum. Gelin bu isimleri verelim ve yürekli gençlerimizi bir kez daha analım.”

Targan: Kızıldere’de insanlar boşa ölmedi

Radikal’in haberine göre, açılışta konuşan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan ise Kızıldere olaylarının 41. yıldönümü nedeniyle hayatını kaybedenleri sevgiyle ve özlemle andıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Kızıldere'de ölenler boş yere ölmediler. Ülkelerinin bağımsızlığı, halklarının mutluluğu, emeğin kurtuluşu için savaştılar. Onları onurla anmak herkesin tarihsel ve toplumsal görevidir. (EKN)
 *Fotoğraf: Maltepe Belediyesi

Business News