HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

On'lar Ölümlerinin 41. Yılında Anıldı

30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen; Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Sarıhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kaz...

30 Mart 1972’de Kızıldere’de katledilen; Mahir Çayan, Hüdai Arıkan, Cihan Alptekin, Nihat Yılmaz, Ertan Sarıhan, Ahmet Atasoy, Sinan Kazım Özüdoğru, Sabahattin Kurt, Ömer Ayna ve Saffet Alp ölümlerinin 41. Yılında "Direnişin ve dayanışmanın tarihi onurumuzdur" sloganıyla Taksim’de anıldı.

Taksim Meydanından Galatasaray Lisesi’ne yapılan 1000 kişilik yürüyüşün ardınan Dr. Nazmi Algan’ın okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Kızıldere devrimci bir dayanışmadır. Mahirler Kızıldere’ye giden yolda Denizlerin idamını engellemek için çıkmıştı. Bu bizlerin tarihindeki en önemli dayanışma eylemlerinden biridir. Siyasal iktidarın tüm devrimci değerlere ve kişiliklere saldırılarını yoğunlaştırdığı bu dönemde biz de devrimci dayanışmayla tarihimizle sahip çıkıyoruz. Bizler devrimci mücadele tarihinin egemenlerin eliyle kirletilmek istenmesine ve yeniden yazılma çabasına karşı hep birlikte tarihimize dokundurtmayız. Darbelere karşı onurlu direnişlerle dolu devrimci tarihin ve devrimci önderlerin; Mahir’in Deniz’in ve mücadele arkadaşlarının ‘darbeci, Ergenekoncu’ suçlamalarına maruz bırakılmasına izin vermeyeceğiz .
“Bugün Ortadoğu’da emperyalizme karşı direnişi yükseltmek boynumuzun borcudur. Bu ülkenin devrimcileri darağacında yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşleri diyerek gitti. Bu söz yıllarca Kürt ve Türk halklarının mücadelesinin sloganı oldu. Ve bugünün mücadelesine de ışık tuttu. Bizler biliyoruz ki bu topraklarda barışı ve kardeşliği onurlu tarihimizden güç alarak, omuz omuza tesis edeceğiz” diyerek devam etti.
''Tarihin defalarca gösterdiği gibi, halkın kendisi için hayatını feda edenleri asla unutmadığını ve hiçbir gücün unutturmaya yetemeyeceğini Kızıldere’nin 41. yılında siyasal iktidara hatırlartmak istiyoruz. Direnişin ve dayanışmanın tarihi onurumuzdur. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik yolunda mücadelemiz On’lardan aldığımız güçle devam edecek’’.
Anma, ''Mahir, Hüseyin, Ulaş; Kurtuluşa kadar savaş’’, ''Kızıldere son değil savaş sürüyor’’, ''Yaşasın devrimci dayanışma’’ sloganlarıyla son buldu. Ardından Dev-Genç marşı okundu. (ÇT)

Business News