Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Muhalifler BM Görevlilerini Esir Aldı

Suriye’de muhalifler İsrail sınırındaki Golan Tepeleri’nde görevli 20 Birleşmiş Milletler (BM) gözlemcisini alıkoyduğu bildirildi. Muh...

Suriye’de muhalifler İsrail sınırındaki Golan Tepeleri’nde görevli 20 Birleşmiş Milletler (BM) gözlemcisini alıkoyduğu bildirildi.

Muhalifler youtube’da yayınladıkları video kaydında BM gözlemcilerini esir aldıklarını açıklıyor.
Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, videoda kendini Yermük Şehitleri Tugayı üyesi olarak tanıtan bir erkek, BM gözlemcilerinin ancak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın askerlerinin Jamla (Cemla) köyünü terk ettiklerinde serbest bırakılacaklarını açıklıyor.
Olay üzerine BM Güvenlik Konseyi gözlemcilerin alıkoyulmasını kınayarak, derhal serbest bırakılmalarını istedi ve sorunu çözmek için bölgeye bir heyet gönderildiğini bildirdi.
BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Eduardo Del Buey de konuyla ilgili açıklamasında, yakalananların Suriye ve İsrail sınırında barış hattında ateşkes rejimini denetleyen uluslararası güce dahil görevliler olduğunu duyurdu.
"BM gözlemci güçleri bugün, 30 civarında silahlı militanın ateşkes hattında bulunan barış gücü görevlilerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik grubu durdurduğunu ve tutukladığını bildirdi.”
BM 26 Şubat’ta da bir barış gücü görevlisinin kaybolduğunu açıklamıştı.
Golan Tepeleri’nde 1974’den bu yana büyük çoğunluğu asker, bin kişiden fazla görevlinin yer aldığı BM gücü bulunuyor.  (YY)

SON YAZIDAN