Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Polis, Our Boys’u protesto eden üniversitelilere saldırdı

İstanbul Üniversitesi’nde AKP’li “Bizim Çocuklar” adlı grubun polis destekli şov denemesi üniversitelilerin direnişiyle karşılaşınca ça...

İstanbul Üniversitesi’nde AKP’li “Bizim Çocuklar” adlı grubun polis destekli şov denemesi üniversitelilerin direnişiyle karşılaşınca çatışma çıktı. Numan Kurtulmuş ve onu davet eden AKP’li grup üniversiteye polis koruması eşliğinde girdi
İstanbul Üniversitesi’nde bugün (28 Şubat) yine AKP faşizmi vardı. Üç gündür üniversiteye çeşitli etkinliklerle gelmeye çalışan AKP’liler karşılarında her seferinde üniversite öğrencilerini buldu.
Bugün de “Bizim Çocuklar” adı ile gerçekleşen etkinliğin yapıldığı yerde bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencilerine, polis defalarca biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Üniversiteliler yaşananları saat 13.30’da Beyazıt Ana Kapı önünde protesto edecek.
“AKP’nin ‘Our Boys’u’ İstanbul Üniversitesi’ne Giremez”
Günlerdir AKP’lilerin üniversitedeki şov girişimlerine direnişleri ve yaratıcılıkları ile geçit vermeyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri, bugün “Bizim Çocuklar” adlı bir grubun düzenlediği etkinliğe gelen AKP’li Numan Kurtulmuş’u ve etkinliği protesto etti.
Etkinlik başlamadan, etkinliğin yapılacağı Güzel Sanatlar Bölümü önüne gelen üniversitelilerin yüzüne kapı kapatıldı. “AKP’nin ‘Our Boys’u’ ABD’nin ‘Bizim Çocuklar’ı’ İstanbul Üniversitesi’ne Giremez” diyen yüzlerce üniversitelinin karşısına 5 çevik kuvvet otobüsü ve TOMA dikildi. Üniversiteliler etkinliğin yapılacağı binanın önünde zincir oluşturdular.
Burada basın açıklamasını gerçekleştiren üniversiteliler, 28 Şubat’ı bahane ederek üniversiteye gelen AKP’lilerin mağdur değil zalim olduğunu direnişleri ile bir kez daha gözler önüne serdiler. Defalarca polis saldırısına uğrayan üniversiteliler arasında hastaneye kaldırılanlar ve yaralılar var.
Polis barikatıyla dışarıdan geldiler
ODTÜ’de yaşananlardan sonra başbakanı destekleyen eylemleri ile ortaya çıkan “Bizim Çocuklar” adlı grup, üniversitenin içinden değil; polis üniversitelilere saldırırken arabalarla dışarıdan getirildiler. Grup içeri girerken polisin bir kez daha üniversitelilere saldırması dikkat çekti.
Kaynak: Kolektifler.net

SON YAZIDAN