Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

‘Sarıyer Halkevi, Sarıyer halkıdır!’

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun kentsel dönüşümden bahsederken Halkevleri’ni ve Sarıyer’i hedef göstermesine bir tepki de Sarı...

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun kentsel dönüşümden bahsederken Halkevleri’ni ve Sarıyer’i hedef göstermesine bir tepki de Sarıyer Halkevi’nden geldi. Sarıyer Halkevi Başkanı Hasan Pulat: ‘Sarıyer Halkevi, Sarıyer halkıdır’ dedi

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun SKY 360’ta katıldığı programda kentsel dönüşümden bahsederken Halkevleri hakkında yaptığı “illegal” açıklamasının ardından tepkiler büyüyor.
Halkevleri 1. Bölge Temsilcisi ve Sarıyer Halkevi Başkanı Hasan Pulat, bir açıklama yaptı. Pulat, AKP’nin yerel seçim çalışmalarına başladığını ve AKP’nin 3. köprü, 3. havaalanı, Yeni İstanbul gibi projelerin bulunduğu Sarıyer’de rant hesabı yaptığını belirtti. Rant hesabı yapan AKP’nin, Sarıyer’i ve Sarıyer’deki halk örgütlerini itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirten Pulat, Babuşçu’nun “Sarıyerliler onları iyi bilir” sözlerine atıfta bulunarak AKP’nin Sarıyer karnesini açıkladı.
Reşit Paşa Körler Okulu’nu görme engellilere kapatıp otel yapmak isteyen, 400 bin nüfuslu ilçede hastane yapmayan, Maden Mahallesi halkını su ve altyapı hizmetlerinden yoksun bırakan, Belgrad Ormanlarını yağmalamak isteyen, 3. köprü “cinayetini” işlemek isteyen AKP’nin Sarıyerliler tarafından gayet iyi tanındığını belirten Pulat, Sarıyerlilerin AKP’nin tüm yıkım ve yağma projelerine karşı direnen Halkevleri’ni de iyi tanıdığını belirtti.
Pulat, açılamasını “Sarıyer Halkevi, Sarıyer halkıdır! Sarıyer halkı, her santiminde emeği ve alın teri olan Sarıyer’i AKP’nin yağmacı zihniyetine teslim etmeyecektir” diyerek sonlandırdı.

İşte O Açıklama:

AKP DİNLE!: SARIYER HALKEVİ, SARIYER HALKIDIR!
AKP “yerel seçim çalışmalarını” başlattı! Bir yandan AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıllardır dize getiremediği Dikmen halkının evini başına yıktırmak için, halkın onuru ve barınma hakkı için direnen Vadiye pompalı tüfekli çete saldırıları düzenletiyor. Öte yandan, 20 yıldır AKP kadroları tarafından yönetilen İstanbul kentinin AKP İlçe Başkanı Aziz Babuşçu, kentin meydanlarını, tarihsel, kamusal ve doğal yaşam alanlarını ve yoksul mahallelerini büyük bir rant cenderesi altına sokan kentsel yıkım programını anlatırken, yıkım programına karşı halkın örgütlü gücüyle direnenleri yeni saldırıların hedefi haline getiriyor.
SKYTürk360 televizyonu tarafından 15 Mart 2013 tarihinde yayınlanan “Şimdi Söz Sizde” programına konuk olan Babuşçu, partisinin yerel seçim planlarını anlatırken sözü Sarıyer’e getirmiş; “Halkevleri, bilmem şu bu gibi ideolojik gruplar”, “illegal örgütler” diyerek, başta Sarıyer Halkevleri olmak üzere, kentsel yıkıma karşı mücadele edenleri itibarsızlaştırmayı amaçlayan sözler sarf etmiştir. Babuşçu’nun sözleri, AKP’nin İstanbul kentine yönelik yerel seçim mantığını özetlemektedir. 20 yıldır yönettiği İstanbullulara neoliberal kentsel yıkımdan başka hiçbir şey vaat edemeyen AKP, bugüne kadar Ayazma’da, Sulukule’de, Tarlabaşı’nda, Başıbüyük’te, Haydarpaşa’da, Taksim’de ve kentin dört bir yanında yarattığı yıkım örneklerinin üstünü örtecek yerel seçim numaraları tezgâhlamaya; yoksul mahallelileri ölümü gösterip sıtmaya razı ederek satın almaya çalışmaktadır. Öte yandan kentsel yıkım programına karşı direnişin onurlu örneklerini barındıran Sarıyer’i ve Sarıyer’in halk örgütlenmelerini hedef haline getirmek istemektedir.
Çünkü AKP haklı olarak, 3. köprü ve 3. havaalanı projesiyle, “Yeni İstanbul” ucubeleriyle ve Derbent gibi yoksul mahallelere yönelik saldırılarla, kentsel yıkım programının en önemli odaklarından birisi haline getirilmeye çalışılan Sarıyer’de yenilgiye uğramaktan korkmaktadır. Sarıyer halkının mücadele birikiminin bütün İstanbul kentine örnek olmasından korkmaktadır. Korkmakta haklıdırlar: Sarıyer halkının mücadele birikimi, haramilerin saltanatına izin vermeyecektir!
81 yıllık bir halk örgütünün; 25 yıldır Sarıyer’in yoksul mahallelerini, doğasını, denizini, ormanını,  okulunu ve hastanesini savunan bir halk örgütünün üyeleri, temsilcileri ve yöneticileri olarak AKP’nin İstanbul il ve Sarıyer ilçe örgütü yöneticilerine diyoruz ki: Haklısınız, Sarıyerliler, Halkevlerini de, AKP’yi de iyi tanırlar!
Sarıyerli bizleri Reşit Paşa Körler Okulu’ndan tanır: AKP Körler Okulu’nu görme engellilerin elinden alıp otel yapmak isterken, Sarıyer Halkevi, Okuluma Dokunma Kampanyası ile bu yağma projesini durdurmak için mücadele etmiş ve bunu başarmıştır. Sarıyerliler bizleri 400 bin nüfuslu ilçede bir türlü yapılmayan Sarıyer devlet hastanesinden tanır:  AKP, her seçim döneminde hastane yapma vaatlerini ısıtırken, Sarıyer Halkevi, Sarıyer Sağlığıma Engel Olma Platformu ile birlikte tam donanımlı bir devlet hastanesi için yüz binlerce imza toplamıştır. Sarıyerli bizleri, Maden mahallesinin 30 yıldır akmayan sularından tanır. AKP, insan yerine bile koymadığı Maden Mahallesi halkını su ve altyapı hizmetlerinden yoksun bırakırken, Sarıyer Halkevi, Maden mahallesi halkıyla birlikte yıllarca su hakkı için mücadele etmiş ve sonunda kazanmıştır. Sarıyerli AKP’yi yağmalamak istediği Çamlık’tan, Koç Üniversitesi’ne ve özel su şirketlerine talan ettirilen Belgrat ormanlarından ve Tayyip Erdoğan’ın, “İstanbul’a karşı yeni bir cinayettir” dediği 3. köprü projelerinden tanır. Sarıyer Halkevi bütün bu yıkım projeleri karşısında Sarıyerlilerle birlikte Sarıyer’in ormanını, suyunu, doğasını ve yoksul mahallelerini savunmak için yıllarca mücadele etmiş, kentsel yıkıma karşı mücadelenin en kitlesel örneklerini yaratmıştır.
Bu durum tesadüf değildir!  Sarıyer Halkevi’nin eski ve yeni, geçmişteki ve bugünkü bütün üyeleri ve yöneticileri, Sarıyer’in suyu akmayan, yolu otobüsü olmayan yoksul mahallelerini sırtlarında taş taşıyarak kuranlar; bu mahalleleri birer yaşam alanı haline getirenler; olmayan okulunun temelini hep birlikte atanlar; AKP’nin ve sermayenin ağzının suyunu akıtan Sarıyer’i Sarıyer yapanlardır.
Sarıyer Halkevi, Sarıyer halkıdır! Sarıyer halkı, her santiminde emeği ve alın teri olan Sarıyer’i AKP’nin yağmacı zihniyetine teslim etmeyecektir. Sarıyer halkı, başta Sarıyer Halkevleri olmak üzere, halkın barınma ve yaşam hakkı mücadelesinde kurduğu örgütlenmelerinin AKP’nin neoliberal yağmacı zihniyeti tarafından itibarsızlaştırılmasına ve hedef haline getirilmesine izin vermeyecektir. Sarıyer halkı ve Sarıyer Halkevi, Sarıyer’i ve İstanbul kentini yağmacılara karşı savunmaya ve bu yıkım programını durduracak bir mücadeleyi örgütlemeye devam edecektir.
Sarıyer ve İstanbul halkına saygılarımızla duyururuz.

Sarıyer Halkevi

SON YAZIDAN