Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“Sirkeci Şiddet Merkezi”nin önünde eylem var

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü’nde eylem yapan Üniversiteli Kadın Kolektifi üyelerine yönelik polis şiddeti Sirkeci K...

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü’nde eylem yapan Üniversiteli Kadın Kolektifi üyelerine yönelik polis şiddeti Sirkeci Karakolu’nun önünde protesto edilecek
Artan kadın cinayetlerini ve AKP’nin kadın politikalarını protesto etmek için İstanbul’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nü işgal eden ve gözaltında polis şiddetine maruz kalan üniversiteli kadınlara destek için eylemleri devam ediyor.
5 Mart Salı günü saat 16′da, kadınlara yönelik şiddetin yaşandığı İstanbul Sirkeci Karakolu önünde kadınların eylemi olacak.
4 Mart Pazartesi günü Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü’nde eylem yapan Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi 23 kadının gözaltına alınmasını ve polis şiddetini protesto eden kadınlar, Ankara, İzmir ve Eskişehir’de de basın açıklamaları gerçekleştirdi.
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde, İzmir YKM’de ve Eskişehir Adalar Migros önünde gerçekleştiren basın açıklamalarında kadınlar, arkadaşlarının ve görüntü almak için orada bulunan Kolektif Basın Merkezi üyesi erkek arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve uygulanan şiddetin sorumluları hakkında işlem başlatılmasını istedi.
Geceyi karakolda geçireceği öğrenilen üniversitelilerin yarın mahkemeye çıkartılması bekleniyor.
ankaraukk
izmirukk
eskisehirrrukk
Sendika.Org

SON YAZIDAN