Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

‘Taşeron işçiliğe son’

Sendikal Güç Birliği Platformu’nun Lüleburgaz’da düzenlediği Trakya Bölge mitingine binlerce kişi katıldı. “Kuralsız güvencesiz çalışmay...

Sendikal Güç Birliği Platformu’nun Lüleburgaz’da düzenlediği Trakya Bölge mitingine binlerce kişi katıldı. “Kuralsız güvencesiz çalışmaya hayır. Taşeron işçiliğe son!” sloganıyla yapılan eyleme pek çok siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütü destek verdi.
  • 15.18 Miting, müzik dinletisi ve halaylar eşliğinde sona erdi
  • 15.00 Küresel Sanayi İşçileri Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan bir konuşma yaparak, küresel işçi dayanışmasına çağırdı.
  • 14.25 SGBP’nin tüm başkanları kürsüye çıkarak kitleyi selamladı. Kristal İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş bir konuşma yapıyor. Çetintaş: ‘Cumhuriyet tarihinin en emek düşmanı iktidarı AKP’dir. AKP patronların avukatıdır” diyor. Çetintaş, AKP’nin sendikal hak ve özgürlükleri genişletme vaadinde bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
Milyonlarca çalışanın en önemli kazanımı kıdem tazminatına göz diken AKP işçi dostu mu? Grev yasaklarını koruyan, grev hakkını kullandırtmayan AKP işçi dostu mu? Çalışana vahşi kapitalizm koşullarında çalışma dayatan, taşeronluğu, güvencesizliği yaygınlaştıran AKP işçi dostu mu? HEY Tekstil’de Kuzu Deri’de, DHL’de ve daha onlarca yerde sadece sendika üyesi oldukları için işçiler işten atılıyor. Buna göz yuman AKP işçi dosu mu? AKP döneminde en az 12 bin işçi iş kazasında yaşamını yitirdi. AKP’den işçiye dost olmaz.”
14.20 Akkaş, hükümetin kadın politikasını eleştirerek, kadınlara esnek ve güvencesiz çalışma koşulları dayatıldığını ama başbakanın kadınlar için “En değerli varlıklarımız” diyerek kadınları aldattığını söyledi. Türk İş yönetiminin kadın düşmanı tavırlarını eleştiren kadınlar “Kadınlar burada, Türk İş nerede” sloganları attı.
  • 14.13 Neslihan Taşoğlu Akkaş Sendikal Güç Birliği Kadın Koordinasyonu adına bir konuşma yapıyor.
  • 14.06 Kürsüde konuşma yapan Petrol-İş Trakya Şubesi Başkanı Turgut Düşova, AKP’nin taşeronlaştırma çalışmalarına Trakya Tabiri ile ‘artık yeter be ya’ dedi. Düşova, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı’nın sürdürdüğü politikaları eleştirdi.
  • 14.01 Kongre Meydanı’na kurulan kürsüden yapılan konuşmalar, sık sık işçilerin “Zam zulüm işkence, işte AKP”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile kesiliyor.
  • 13.55 İşçi sınıfının mücadelede yitirilenleri için saygı duruşu ile miting başladı.
  • 13.42 Eğitim emekçilerinin ardından Emek Gençliği, SDP, ÖDP ve Gençlik Muhalefeti alana giriyor.
  • 13.36 ÖDP Eş  Genel Başkanı Alper Taş CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Mehmet Siyam Kesimoğlu da mitinge katılanlar arasında.
  • 13.02: Yürüyüş sona ermek üzere. Kongre Meydanı’nı dolduran binlerce işçinin arasında Lüleburgaz’da Karayolları 11. Şube Şefliği önünde dönüşümlü olarak direnişlerini sürdüren Yol İş üyesi karayolları işçileri, işten çıkarılan TÜMTİS üyesi DHL işçileri, Daiyang SK’de direnen Birleşik Metal İş üyeleri de bulunuyor. Hava İş de “THY’den atılan işçiler geri alınsın” talebiyle alanda.
  • 12.00 itibariyle başlayan mitingde, Kristal İş ve Genel İş kitleselliği ile dikkat çekiyor. Sendikal Güç Birliği Platformu’nun sendikaları dışında ÖDP, TKP, EMEP, CHP, İşçi Partisi, Mücadele Birliği, UİD-DER, TKP 1920, SDP, Devrimci Sağlık İş ve Tüm Bel Sen, ADD, Eğitim Sen, Eğitim İş, Tüm Köy-Sen, Şeker İş, Tasiş Der, Türk Deri İş, Basın İş, Yol İş, Genel Maden İş ve Emekli Sen deyerlerini aldı. Binlerce işçi “Söz, yetki, karar alanlara” “İşçiyiz haklıyız kazanacığız” sloganları atıyor.

SON YAZIDAN