Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Takvim’de emek düşmanı ve ırkçı başlık

Takvim gazetesi, dün akşam oynanan Türkiye-Andorra maçının haberini emek düşmanlığı ile yaptı, garsonluk ve bellboyluk yapan Andorralı ...

Takvim gazetesi, dün akşam oynanan Türkiye-Andorra maçının haberini emek düşmanlığı ile yaptı, garsonluk ve bellboyluk yapan Andorralı oyuncuları ‘aşağıladı’
Takvim gazetesi, dün akşam (22.03.2013) oynanan ve Türkiye’nin galibiyeti ile biten Türkiye-Andorra maçının haberini “Hey garson üstü kalsın!” başlığı ile verdi. Gazetenin bir spor karşılaşmasının haberini böyle bir ifade ile vermesinin sebebi ise Andorra takım kadrosundan iki oyuncunun Türkiye kadrosunun kaldığı otelde garsonluk ve bellboyluk yapması.
Gazete, Andorra’nın futbolu profesyonel bir iş olarak yapmayan oyuncularının esas geçim kaynağı olan işlerini aşağıladı. Emek düşmanlığı yapan gazetenin haberinde kullandığı spot da şöyle: “2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde millilerimizin kaldığı otelde garsonluk yapan Peppe ile belboyluk yapan Alejo’lu Andorra’yı ilk yarıda Selçuk ve Burak’ın attığı gollerle yendi.”
Milyonlarca lira ücret karşılığı oynayan futbolculardan oluşan bir takımın, büyük oranda amatör olarak futbol oynayan ve başka işlerden para kazanan futbolculardan oluşan bir takımı 2-0 yenmesini büyük bir başarı gibi veren gazete, bu durumu eleştireceğine rakibiyle “dalga geçme”yi tercih etti.
Konuya ilişkin Beşiktaş taraftar grubu Halkın Takımı da bir açıklama yayımlayarak gazeteyi kınadı. “Hangi dilden dinden olursa olsun maç sonrası emekle dalga geçen hiçbir şeyi onaylamıyor karşısında duruyoruz” diyen Halkın Takımı, gazeteyi tüm emekçilerden özür dilemeye çağırdı.

SON YAZIDAN