Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Tunuslular sosyalist lider Şükrü Belaid’i andı

On binlerce protestocu İslamcı Nahda hükümeti aleyhinde sloganlar attı ve Belaid’in öldürülmesinden doğrudan Gannuşi’yi sorumlu tuttu ...

On binlerce protestocu İslamcı Nahda hükümeti aleyhinde sloganlar attı ve Belaid’in öldürülmesinden doğrudan Gannuşi’yi sorumlu tuttu
Tunuslu devrimci lider Şükrü Belaid, dün (16 Mart) ölümünün kırkıncı günü nedeniyle başkentte bir araya gelen 50 bin kişi tarafından anıldı.
“Tunus Devrimi”nin patlak verdiği Habib Burgiba sokağına giderek, şu anda ülkeyi yönetmekte olan İslamcı Nehda hükümetini protesto etti.
Sol muhalefet Şükrü Belaid suikastinden dolayı hükümeti suçluyor. Hükümet, ölümünden önce Selefi İslamcı grupların tehdidi altında bulunan sosyalist lideri korumamış, aksine Selefi gruplara destek çıkmıştı.
On binlerce protestocu Nahda partisi ve Nahda’nın lideri Raşit el Gannuşi aleyhinde sloganlar attı ve Belaid’in öldürülmesinden doğrudan Gannuşi’yi sorumlu tuttu.
Filistin’in efsane kadın gerillası Leyla Halit ve Mısır’da sol muhalefetin en etkili ismi Hamdin Sabbahi de pek çok uluslararası katılımcı ile birlikte cenazedeydi.
Sendika.Org (Muhanned Esmaeel)

SON YAZIDAN