HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ulusal Kanal'a siber saldırı!

Halkın haber alma özgürlüğüne karşı saldırı, bu kez Ulusal Kanal'ın internet sayfası üzerinden gerçekleştirildi. Ulusal Kanal'...


Halkın haber alma özgürlüğüne karşı saldırı, bu kez Ulusal Kanal'ın internet sayfası üzerinden gerçekleştirildi. Ulusal Kanal'dan yapılan açıklamada Perşembe gecesi başlatılan saldırının 5 binin üzerinde noktadan eş zamanlı olarak yürütüldüğü belirtildi. Veri merkezinin rakamlarına göre saldırı sırasında kullanılan bant genişliği saniyede 50 Giga Bit'e yükseldi. Bu rakam bir internet sitenin normal kullanımının binlerce kat üstünde. Rakamlar, saldırının profosyonel bir ekip tarafından ciddi bir bütçe ile yürütüldüğünü ortaya koyuyor. Uzmanlar ise bu kapsamda bir saldırının, ancak bir devlet ya da gizli servis desteği ile gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor.

Tutuklamalar, bitmek bilmeyen mali incelemeler, operasyonlar derken Ulusal Kanal'a karşı düzenlenen tertipler yeni bir boyut kazandı. Bu defa saldırı konusu olan internet sitemiz. www.ulusalkanal.com.tr adresine karşı Perşembe gecesi başlatılan saldırı, çok daha kapsamlı bir şekilde genişletildi.

Ulusal Kanal'ın internet sitesine yönelik saldırıların, 5 binden fazla noktadan eş zamanlı olarak gerçekleştiği tespit edildi. Saldırı bölgeleri, alınan önlemlere göre çeşitlenerek artmaya devam ediyor. Bant genişliği hizmeti aldığımız veri merkezinden gelen bigliler de DDoS saldırısı adı verilen saldırının büyüklüğünü ortaya koyuyor.

www.ulusalkanal.com.tr adresi üzerindeki veri yoğunluğu, saniyede 50 Giga Bit'in üzerine çıktı. Bu rakam bir internet sitenin normal kullanımının binlerce kat üstünde. Ortamala bir sitenin anlık veri yoğunluğu, 20 Mega Bit olarak düşünüldüğünde, ortalamanın 2500 kat üzerinde bir veri akışı ile ortaya çıkıyor.

Saldırılar Ulusal Kanal'ın hizmet aldığı veri merkezinin, diğer müşterilerine sunduğu internet hizmetlerinde de kesintilere yol açtı. Rakamlar, saldırının profosyonel bir ekip tarafından geniş bir bütçe ile yürütüldüğünü ortaya koyuyor.

Uzmanlar, bu kapsamda bir saldırının ancak bir devlet veya gizli servis desteği ile gerçekleştirilebileceğine dikkat çekiyor. Siber saldırıya geçit vermemek için internet sitemizin yayını zaman zaman durduruluyor.

Business News