HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Vur de vuralım'ın geldiği nokta!

ÖĞRENCİ YURDUNDA SİLAHLI SALDIRI Muğla’da Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtta kalan Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi öğrencisi Kür...

ÖĞRENCİ YURDUNDA SİLAHLI SALDIRI

Muğla’da Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtta kalan Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi öğrencisi Kürt gençlere, bir grup ülkücü saldırdı. Dün gece meydana gelen olayda saldırganlar kurusıkı tabancayla ateş etti. Olay gece geç saatlerde büyürken, yurt içerisine birçok ambulans, TOMA ve panzer girdi.

SÖZLÜ SATAŞMA ÇATIŞMAYA DÖNDÜ

Muğla’da Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı öğrenci yurdunda Kürt öğrencilere saldıran ülkücüler terör estirdi. Gerginliğin Kürt öğrencilerin yurt yemekhanesine gittikleri sırada ülkücü grubun yanlarına gelerek, “Bize neden bakıyorsun” demesiyle başlandığı öğrenildi. Kürt öğrencilerin odalarına gitmelerinden bir süre sonra ülkücü grubun yurttan çıkmak üzere Kürt öğrencilere pencereden bakarak, “Bekleyin aşağıya ineceğiz” demeleriyle birlikte gerginliğin tırmandığı belirtildi.

KURUSIKI İLE ATEŞ EDİLDİ

Bu arada yurda çok sayıda polis geldiği fakat ülkücü öğrencilerin 5 el ateş etmesine rağmen polislerin ülkücülere müdahale etmediği iddia edildi. Polislerin beklediği sırada dışarıdan gelen bir başka ülkücü grubun da Kürt öğrencilere hakaret ettiği ve taş attığı ileri sürüldü. Sözlü tartışmayla başlayan olay, saldırganların kuru sıkı tabancayla ateş etmesiyle büyürken, uzun süre çatışma yaşandı. Çatışma sırasında taşlanan yurt odalarının camları kırıldı. Yurt içinde başlayan çatışma Muğla’da sokağa da taşarken, bir süre daha devam eden kavga sona ererken polis öğrencilere müdahale etti. Polislerin arasında özel harekat timlerinin de olması dikkat çekti. Müdahalenin ardından 7 öğrenci gözaltına alındı.

Kürt öğrencilerden de Mert Aslan, Haldun Kılıç, Ahmet Topkan ve soyismi öğrenilemeyen Kemal adlı öğrencilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.


YURTLARA SALDIRILAR ARTIYOR

Sadece geride bıraktığımız Mart ayında Kürt öğrencilere yönelik saldırıların geldiği boyut endişe verici. İşte o saldırılardan bazıları:
*Çanakkale On Dokuz Mayıs Üniversitesinde okuyan ve TOKİ Erkek Öğrenci Yurdunda kalan 3 Kürt öğrenci, 3 Mart günü, odalarını sopa ve bıçaklarla basan kalabalık ülkücü bir grubun saldırısına uğradı. “Siz misiniz ulan bölücüler!” diyen saldırganları Kürt öğrencileri yaraladı.
*Ülkücüler, Kafkas Üniversitesinde de Kürt öğrencilere saldırdı. Martın ilk haftasında meydana gelen ve iki gün devam eden saldırılarda, 3 öğrenci yaralandı.
*Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde okuyan bir Kürt öğrenci ülkücüler tarafından tehdit edildi. 5 Mart günü ülkücü bir grubun saldırısına uğrayan öğrenci, darp edilmesine rağmen polisler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bu duruma tepki gösteren bir grup Kürt öğrencin de polislerce gözaltına alındı.
*Mersin Üniversitesinde okuyan ve KYK yurdunda kalan 6 Kürt öğrenci, 9 Mart gecesi saat 02: 00 sularında 40-50 kişilik ülkücü grubun saldırına maruz kaldı. Saldırı sonrası 2 öğrenci yaralandı. Saldırganlar arasında bulunan ve öğrenci olmayan kişilerin rahatlıkla devlet yurduna girebilmeleri dikkat çekti.
*8 Martta, Bartın Üniversitesinde okuyan Kürt öğrencilere yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırıda H. A. ve Y. K. İsimli öğrenciler aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı. Olaydan birkaç gün sonra da bir başka Kürt öğrenci Ü. K., ekmek almak için dışarı çıktığı sırada 20 kişilik ülkücü bir grubun saldırısına uğradı.
*İstanbul Sarıyer’de bulunan Bahçeköy Öğrenci Yurdunda, Kürt öğrencilerin kaldığı oda ülkücüler tarafından basıldı. Saldırının ardından yurdun bütün odalarında arama yapan polis, demir sopalarla çok sayıda öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı.

ŞERZAN KURT’U DA BÖYLE ÖLDÜRDÜLER

Yine Muğla’da ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırmasıyla 11 Mayıs 2010 gecesi başlayan ve sabaha kadar süren olaylar sırasında polis Gültekin Şahin’in açtığı ateş sonucunda ağır yaralanan Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, olaydan 8 gün sonra İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Business News