Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Vicdani Retçi Işık Cezaevinde

Taraf gazetesi yazarlarından vicdani retçi Ali Fikri Işık , “firar suçu” işlediği gerekçesiyle Edirne Askeri Mahkemesi tarafından tutukla...

Taraf gazetesi yazarlarından vicdani retçi Ali Fikri Işık, “firar suçu” işlediği gerekçesiyle Edirne Askeri Mahkemesi tarafından tutuklanarak Edirne Askeri Cezaevi’ne gönderildi.
56 yaşındaki Işık, daha önce de 9 Haziran 2012’de tutuklanmış, 19 Ekim 2012’de iki gün yol izni verilerek askeri birliğine gitmesi şartıyla serbest bırakılmıştı.
19 Aralık 2012’de görülen son duruşmada, mahkeme Işık'a "Askerliğe elverişlidir" raporu veren Çorlu ve Kasımpaşa Askeri Hastaneleri'nden ek rapor talebinde bulunmaya karar vermiş ve duruşmayı 27 Şubat 2012’ye ertelemişti.

Avukatı yok

Ali Fikri Işık’ın gazeteci arkadaşı Fehim Işık, bianet’e yaptığı değerlendirmede davayla ilgilenen gönüllü avukat Hanifi Barış’ın yüksek lisans için yurtdışına gittiğini ve şu an Ali Fikri Işık’la kimsenin ilgilenmediğini ifade etti.
Aynı suçtan iki kez tutuklama olamayacağına dikkat çeken Işık, askeri mahkemenin Ali Fikri Işık’ın birliğine teslim olmadığı için firar suçu işlediğine ve bu nedenle tutuklu yargılanmasına karar verdiğini söyledi.
“Ali Fikri, tutuklandığı andan itibaren hukuksuzluğa karşı açlık grevine başladı. Ailesi de şimdi avukat arayışına girdi.
“Aile ekonomik olarak hukuk desteği alabilecek güçte de değil. Vicdani ret hareketi hukuki destek sağlayabilirse çok iyi olur.” (EKN)

SON YAZIDAN