Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / Ä°KTÄ°DAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AKP'den Tehlikeli Oyun


Balıkesir’de, ’Valilik’ yazılı tabelanın ’T.C. Balıkesir ValiliÄŸi’ olarak deÄŸiÅŸtirilmesiyle ilgili çalışmalar sürerken, bu kez de Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü tabelasındaki ’T.C.’ ibaresinin kaldırılması tepkilere neden oldu.

Tepkilerin artması üzerine duruma el koyan ve Valilik tabelasına ’T.C.’ ibaresini yeniden koyulmasını isteyen Vali Ahmet Turhan’ın talimatıyla yaptırılan yeni tabelaların yerine takılması için çalışmalar sürüyor. Yeni tabela iÅŸini alan ÅŸirket çalışanları bugün itfaiye ve vinçli ekiplerin yardımıyla Valilik giriÅŸindeki ’Valilik’ yazılı tabelaları sökerken, ’T.C. Balıkesir ValiliÄŸi’ yazılı tabelanın ise en geç çarÅŸamba günü asılacağı bildirildi. VatandaÅŸlar tabelanın deÄŸiÅŸtirilmesiyle ilgili çalışmaları ilgiyle izledi. Bazı kiÅŸiler cep telefonuyla çalışmaları kaydederken, bazıları da tabelanın sık sık deÄŸiÅŸtirilmesini eleÅŸtirdi.

ŞİMDÄ° DE TÜİK’TEKÄ° ’T.C.’ YOK

Öte yandan Valilik’teki çalışmalar sürerken, bu kez Türkiye Ä°statistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü’ndeki T.C. ibaresinin kaldırılması, vatandaÅŸların tepkilerine neden oldu. Sosyal paylaşım sitelerinde TÜİK binasının önceki ve yeni tabelasının fotoÄŸraflarını yayınlayan Balıkesirliler, ’Balıkesir TÜİK ÅŸaşırma’ mesajı verdi. ’Acaba sayın valimiz bu duruma da el atacak mı?’ diye sordu.

TÜİK Bölge Müdürlüğü yetkilileri 26 Bölge Müdürlüğü’nde logolarla tabelaların deÄŸiÅŸtiÄŸini belirtirken, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Türkiyesi zaten bizim kurum adımızın başındadır" diyerek, eleÅŸtirilerin art niyetli olduÄŸunu ileri sürdü.

KAYMAKAM DEVREYE GÄ°RDÄ° T.C. Ä°BARESÄ° EKLENDÄ°

Manisa’nın Turgutlu Ä°lçesi’nde Aile SaÄŸlığı Merkezi’ne asılan ’T.C.’siz tabela, gösterilen tepkilerin artması üzerine devreye giren Kaymakam Nazmi Günlü’nün talimatıyla ’T.C.’ ibaresi eklendi.

Åžehitler Mahallesi’nde bulunan 7 No’lu Gözde Erkan Aile SaÄŸlığı Merkezi’ne asılan T.C.’siz tabelaya tepkiler gelince devreye Kaymakam Nazmi Günlü girdi. Turgutlu eski Grup SaÄŸlık BaÅŸkanı ve Ä°lçe Halk SaÄŸlığı Sorumlu Tabibi Dr. Murat Yücetürk, tabelayı bir hayırseverin yaptırdığını söyledi. Yücetürk, "T.C. ibaresinin kaldırılması söz konusu deÄŸil. Önceki tabela kötü olduÄŸu için yenilemek istedik. Bir hayırseverimiz de buna talep oldu. Biz de SaÄŸlık Bakanlığı’ndaki tabela kurallarına göre bir örnek hazırlattık. tabelada buna göre geldi ve dün yerine asıldı. Bugün de T.C. ibaresi eklendi. Yani T.C. ibaresi kaldırıldığı için tabela yenilenmiÅŸ deÄŸil. Eski tabela kötü durumda olduÄŸu için tabelayı yeniledik" dedi.

Kaymakam Nazmi Günlü ise konuyla ilgili olarak vatandaÅŸlardan gelen ÅŸikayetler üzerine harekete geçtiÄŸini belirtti. Günlü, "T.C.’nin olup- olmayacağını belirten herhangi bir genelge yok. SaÄŸlık Bakanımızın da konuyla ilgili çalışmaları olduÄŸunu biliyoruz. Ancak biz bunu kendimiz hallettik ve T.C. ibaresinin konulması için talimat verdim" dedi.