Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / Ä°KTÄ°DAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Galatasaray devam ediyor...


G.Saray ÅŸampiyonluk yolunda evinde kayıp vermeden yürümek, Elazığ ise düşme hattının ateÅŸinden olabildiÄŸince kaçmak için dün Arena’daydı. Cezası tahkim tarafından onan Fatih Terim yine kulübenin arkasında oturduÄŸu maçta Sneijder’in yokluÄŸunda Yekta’yı cezalı Semih’in yerine de Gökhan’a forma ÅŸansı verdi.

Yılmaz Vural’ın 3 büyüklere karşı oynattığı deÄŸiÅŸik sistemler ve aldığı skorlar düşünülünce sarı-kırmzılılar için zor geçebilecek mücadele 2 haftadır suskun olan Burak’ın golüyle bir anda kolaylaÅŸtı. 2. dakikada Melo’nun uzaklardan füzesini kaleci sadece çelebildi. Kısa düşen topu takip eden Burak düzgün bir vuruÅŸla durumu 1-0 yaptı.

Kabus gibi bir baÅŸlangıç yapan Elazığ ilk dakikalarda yediÄŸi golün etkisiyle bütün riskleri almaya baÅŸladı. Ä°leride Sinan ve Serdar ile baskı yapmaya baÅŸlayan Yılmaz Vural’ın öğrencileri defans çizgisini de orta sahaya kadar çıkardı. Gol bulmak için oyunu G.Saray yarı sahasına yıkmak isteyen Vural, bu cesaretinin faturasını 26 dakikada kalesinde 3 gol bularak ödedi. Özellikle Burak ofsayttan kaçmakta gol atmak kadar baÅŸarılı olsa bu farkın çok daha fazla olması iÅŸten bile deÄŸildi.

FIRSATLARI HARCADILAR...

20’de Bilica’nın büyük hatasında topla buluÅŸan Hamit defansın arkasındaki Drogba’ya bıraktı. Onun çaprazdan vuruÅŸu farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu golden iki dakika sonra arkasınadan gelen Serdar’ı fark etmeyen Dany’nin kaptırdığı top G.Saray aÄŸlarına gitti: 2-1. 26’da Yekta’nın indirdiÄŸi topa geliÅŸine vuran Drogba mükemmel bir gole imza attı: 3-1.
Ä°LK yarıda istediÄŸi skoru almasına raÄŸmen G.Saray 2. devrede de farkı açacak tehlikeler yakaladı. 62’de Burak’ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem tartışmalı bir kararla oyunu devam ettirdi. 80’de Aydın, 90’da ise Burak kaleci ile karşı karşıya kaldıklarında golü bulamadı. Rahat bir galibiyet alan sarı-kırmızılılar maç fazlasıyla puan farkını 7’ye çıkarmayı baÅŸardı.