Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / Ä°KTÄ°DAR DOSYASI

HIDE_BLOG

TT Arena'da 100 gol "O"ndan geldi


Didier Drogba, sarı-kırmızılı takıma transferiyle tüm dünyayı ayaÄŸa kaldırırken ortaya koyduÄŸu performansla da takımını sırtladı. FildiÅŸili oyuncu dün filelere yolladığı ilk golle de Türk Telekom Arena’da Cimbom’un 100. golünü kaydeden isim oldu.

2011’de Ajax maçıyla açılan Arena’da ilk golü Servet Çetin kaydederken toplam 55 maçta 34 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 maÄŸlubiyet yaÅŸayan Cimbom, 101 gol atıp 51 gol yedi. Didier Drogba ise Aslan’ın mabedindeki 100. golünü atıp tarihe geçerken ÅŸampiyonluk yolunda da yaptığı katkılarla transferinin ne kadar önemli olduÄŸunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Devre arasında sarı-kırmızılı kulübe katılan Fildişili golcü, formasını giydiği ilk maç olan Akhisar karşısında da 3 puanı getiren golü oyuna girdikten kısa bir süre sonra attığı golle getirmişti.

1 KEZ YENÄ°LDÄ°

Elazığ maçında 2 kez aÄŸları sarsan deneyimli oyuncu gol sayısını da 5’e yükseltti. Gollerinin yanı sıra hücumda arkadaÅŸlarına da gol fırsatları yaratmaya devam eden Drogba 4 asistinin yanı sıra 4 de asist öncesi pasla Cimbom’un gol yollarındaki silahı oldu.

Drogba'nın katılması ile birlikte hücum hattında alternatifleri de artan G.Saray, FildiÅŸili oyuncusu Süper Lig’de çıktığı 9 maçta 7 galibiyet ve 1 beraberlik alırken sadece 1 kez yenildi. n HALÄ°D KAYACAN-VATAN