Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Anonymous dediğini yaptı

Ulusal Siber Büro adına bir açıklama yapan Yitzhak Ben Yisrael, hackerların önemli sitelerin çoğunu kapatmayı başaramadığını belirtti. ...

Ulusal Siber Büro adına bir açıklama yapan Yitzhak Ben Yisrael, hackerların önemli sitelerin çoğunu kapatmayı başaramadığını belirtti.
Ben Yisrael, “Şu ana kadar beklenen oldu, hasar yok gibi. Anonymous’un ülkemizin hayati altyapısına zarar verecek becerisi yok. Zaten niyetleri bu olsaydı saldırıyı düzenleyeceklerini günler öncesinden duyurmazlardı. Tek istedikleri medyanın yakından takip ettikleri konularda gürültü yaratmak” dedi.
Anonymous’a yakın grupların internet sitelerinde günler öncesinden/ nisan tarihinde  #OpIsrael isimli bir saldırı operasyonu başlatılacağı duyurulmuştu.
İsrail İstatistik Bürosu’nun internet sitesinde sabah saatlerinde ulaşılamıyordu. Ancak bunun hacker saldırısı nedeniyle olup olmadığı anlaşılamadı. Yerel medya ayrıca Savunma ve Eğitim Bakanlıklarının ve bazı bankaların da saldırıya uğradığını ancak saldırıların püskürtüldüğünü bildirdi.
Ayrıca dün gece İsrail borsasının ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitelerine de saldırılar düzenlendiği yönünde haberler geldi. Ancak iki kurum da haberleri reddetti.
Bazı küçük işyerlerinin de siteleri hack’lendi ve ana sayfalarına İsrail karşıtı mesajlar bırakıldı. Bunun karşılığında İsrailli hacker’lar da radikal İslamcı grupların sitelerini hack’leyerek İsrail yanlısı mesajlar bıraktı.
Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Suudi Arabistan merkezli olduğu iddia edilen bir grup İsrail borsası ile resmi havayolu El Al’ın internet sitelerini hack’lemiş ve binlerce kişinin kredi kartı bilgilerini yayınlamıştı.
Kasım ayındaki Gazze operasyonu sırasında İsrail’in internet sitelerini çökertmeyi amaçlayan bir saldırı da büyük hasar verememişti.

Hiç yorum yok