DHA’nın haberine göre Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, "Merhum Dr. Ersin Aslan'ın ölümü tüm sağlık camiasını derinden yaralamıştır. Sağlık camiasının ortak acısı olan bu elim olayı istismar etmeye çalışan çevrelere itibar etmeyerek, sağlık hizmeti için kendisine başvuran insanları geri çevirmeyen hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ederiz" derken sağlıkta şiddete dikkat çekmek ve çözüm
taleplerini dile getirmeye çalışan sağlık çalışanlarını marjinalleştiren söylem gözden kaçmadı.
Tüm Türkiye’de yoğun bir katılımla gerçekleşen bir günlük grevde acil servisler dışında doktorlar sağlık hizmeti vermedi. Sağlıkçıların taleplerini ve sağlıkta yaşanan şiddete dair çözüm önerilerini sundukları grev için Bakanlık açıklamasında, gün sonu itibariyle münferit bir kaç vaka dışında, başvuran tüm hastaların muayene ve tetkiklerinin eksiksiz yapıldığını, sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığı bilgisini verdi. Sağlıkçıların “Eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti, iş, can ve gelir güvencesi” taleplerine Bakanlığın gün sonu açıklaması “Şiddete uğrayan sağlık çalışanına veya vefatı halinde kanuni mirasçılarına talep etmesi halinde hukuki yardım verilecektir” şeklinde oldu.
Sağlıkta dönüşümle birlikte artan şiddet vakalarının çözümüne yönelik kayda değer bir çalışma yapmayan Bakanlık açıklamasında İçişleri Bakanlığı’nın 'Sağlık Çalışanlarına Karşı İşlenen Suçların Soruşturulması' konulu bir genelgesine yer verdi. Genelgenin, kamu görevi nedeniyle sağlık çalışanlarına karşı yaralama (TCK Madde 86-87), tehdit (TCK Madde 106) hakaret (TCK Madde 125) fiillerin işlenmesi halinde, mağdur kişinin şikâyeti aranmaksızın, kolluk kuvvetlerince doğrudan işlem yapılması ve Savcılığa bilgi vererek, gerekli soruşturmanın başlatılması hususları ele alındığı belirtilirken TBMM'de Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu kurulduğu bilgisi yer aldı.
“Böyle Sağlık Sistemi Olmaz! Sağlıkta Şiddet Sona ERSİN!”
Bugün sağlıkçılar geçtiğimiz yıl bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı 30 yaşındaki Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümünde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Anabilim Dalı binası önünde toplananarak Çapa'dan Çemberlitaş'ta bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. İş bırakma eylemine Türkiye Tabipler Birliği, İstanbul Tabip Odası, Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Hasta ve Hasta Yakınları Derneği, Türk Hemşireler Derneği üyeleri katıldı.
Daha yeni Daha eski