Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Biri Markar Esayan’ı uyarsın! Bu savaş sürüyor!

Çok mühim iddialarda bulunan Esayan’ın üç aydır hiçbir insan ölmedi dediği Ocak, Şubat, Mart döneminde 66′sı asker ve polis, 28′i geril...

Çok mühim iddialarda bulunan Esayan’ın üç aydır hiçbir insan ölmedi dediği Ocak, Şubat, Mart döneminde 66′sı asker ve polis, 28′i gerilla 94 kişi öldü
Taraf yazarı Markar Esayan, 8 Nisan tarihli ve “Üst kadro çekildi” başlıklı köşesinde “bu savaş bitti”  diyerek önemli iddialarda bulundu. Ne var ki Esayan’ın iddialı yazısı Taraf’a yakışan vahim hatalarla dolu.
Esayan’ın yazısı AKP’nin başlattığı sürece mutlak başarı atfederken, kusursuz bir AKP-PKK uzlaşmasından söz ediyor.
Esayan, “15 hazirana yetişmese bile, en geç 15 ağustosta çekilme tamamlanacak. Çekilme geceleri yapılacak. Güzergâhlar belli. Size son bir haber daha: Örgütün sınır içindeki üst ve değerli kadroları, bir aydır ülkeyi terk etmiş durumda. Eylül gibi, yani çekilme ve silah bırakma tamamlandığında toplanacak Kongre ile, bu durum örgütün tüm kesimlerine ortaklaştırılacak, tescillenecek” diyor.
Savaş bitmiş de haberimiz olmamış
Esayan’ın yazısının en ilginç bölümü çatışmaların bittiğini ve üç aydır kimsenin ölmediğini iddia ettiği bölüm: “Tekrar edeyim, bu savaş bitti. Taraflar anlaştı… Taraflar anlaştı, çünkü savaş paradigmasını zihinlerinde mahkûm ettiler. Bu savaş bitti, çünkü bu savaş ekonomik, konjonktürel, varsa vicdani ve ahlaki ömrünü tamamladı. Bu üç kelimeyi hazmetmeli artık.
PKK’ya ne verildi, hükümet bunun karşılığında ne aldı, Öcalan’ın İmralı şartları nasıl değişecek gibi sorular tabii ki kamuoyunu etkilemeye yönelik. Yani öyle kötücül bir pazarlık olmalı ki, karşılığında üç aydır hiçbir insanın ölmemiş olması, bundan sonra da gençlerimizin ölmeyecek olması, bu kötücül pazarlığın yanında ehemmiyetini kaybetsin.”
Üç ayda çok kan aktı
PKK’nin silahlı kolu HPG’nin süren çatışmalara ilişkin raporu Mart sonunda ANF’de yayımlandı. Bu rapora göre 1 Ocak ile 28 Mart tarihleri arasında kolluk güçleri ile gerillalar arasında yaşanan çatışmalarda 66 asker ve polis ile 28 gerilla yaşamını yitirmiş.
Anlaşılan söz konusu AKP’nin çözüm propagandası olunca bu 94 ölüm de teferruat oluyor. Esayan’ın bu çok önemli yazısındaki iddiaların güvenilirliği de okurun takdirine…
Sendika.Org

Hiç yorum yok