Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Çatıdaki adamı gördünüz mü?"

Bir Türk'ten dakikası dakikasına olay anı Boston’da yaşanan dehşeti, olay yerinden dakikası dakikasına ABD’ye aktaran kişi bir T...

Bir Türk'ten dakikası dakikasına olay anı

Boston’da yaşanan dehşeti, olay yerinden dakikası dakikasına ABD’ye aktaran kişi bir Türk fotoğrafçı oldu. Serdar Öztürk TV kanallarına defalarca bağlanıp yaşanan korkuyu anlattı.
ChIcago’da yaşayan ve Instagram’da ‘fotoğraf fenomeni’ olarak tanınan Türk fotoğrafçı Serdar Öztürk, Boston Maratonu’nu fotoğraflamak amacıyla gittiği kentte dehşetin içinde kaldı. Beraber çalıştığı fotoğraf ekibiyle birlikte finiş çizgisinin hemen yanında bulunan Öztürk, yarışın sona ermesinin ardından hemen birkaç metre ötede bulunan Fairmont Oteli’ne giderken 12 saniye arayla iki patlama gerçekleşti. Korku ve panik anlarını saniye saniye yaşayan Türk fotoğrafçı, Amerikan NBC kanalına iki kez bağlanarak patlama sonrası yaşananları sıcağı sıcağına aktardı. Öztürk’ün anlattıkları Twitter ve dünyadaki birçok haber sitesinde de binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Film gibiydi

“Patlamalara sadece yarım blok uzaktaydım. İlk bombanın etkisiyle mideme bir tekme yemiş gibi oldum. İkinci bomba patlayana kadar ne olduğunu tam olarak anlayamadık. Duman yükselmeye başladı ve bütün caddeyi kapladı. İnsanların yüz ifadesi bir anda değişti. Tüm gülümsemeler gözyaşına döndü. Herkes hayatından endişe ederek koşuşuyordu. Hangi yöne bakarsanız bakın binlerce kişinin panik içinde koştuğunu görüyordunuz. Sokaklar insan seliydi. Hayatımda gördüğüm en çılgın görüntülerden biriydi. Adeta bir film gibiydi. Olup biten tek iyi şey, finiş çizgisinin hemen birkaç metre ötesinde yer alan tıbbi müdahale çadırıydı. Boston’daki birçok doktor zaten o anda çadırın içinde görev yapıyordu ve acil bir şekilde yaralılar oraya taşındı ve müdahale edildi. Herkes korku ve dehşet içindeydi...”

Çatıdaki adamı gördünüz mü?

NBC’nin canlı yayınında Serdar Öztürk olayı anlatırken çekilen bir video da ekranlara geliyordu. O videoda patlamanın yanındaki bir binanın çatısında görülen bir erkek şüphelinin bombacı olabileceği iddia edildi. İnternette ‘Bombayı yerleştirip patlamasını izlemek mi istedi?’ soruları soruldu.

Hiç yorum yok