Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

DİSK: 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin DİSK Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı yap...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) tarafından 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin DİSK Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı yaptı. Kani Beko, İstanbul 1 Mayıs’ının Taksim’de kutlanacağını duyurdu.
Kani Beko şöyle konuştu:

Türkiye’nin 10 yılına damgasını vuran AKP hükümetiyle oluşturulmak istenen yeni siyasal rejim, emekçi sınıfların sömürüsünü derinleştirdiği gibi aynı zamanda sermaye egemenliğini de pekiştirmiş, AKP iktidarı eliyle sürdürülen ve emperyalizmin bölgemizdeki yeni politİkalarıyla uyumlu olarak uygulanan bu siyasi proje işçi ve emek kitleler için yıkıcı sonuçlar doğurmuş, kamu ağırlıklı, güvenceli, sendikalı istihdam düzeninin yerini işsizliği kronikleştiren bir model, taşeronlaştırma ile birlikte emek gücünün değerinin düşürülmesini hedefleyen ve güvencesiz çalıştırmanın yaygınlaştırıldığı, genel istihdam ilişkileri almış, işçi sınıfının en büyük genişlemesini yaşadığı bir dönemde sendikalar sermayenin ve devletin bilinçli ve sistemli politikalarıyla zayıflatılmıştır. Sendikal hareketin bu yeni dönem aşacak tarzda örgütlenmesi konusunda sancılar yaşadığı, Türkiye işçi sınıfını ve toplumu tümüyle örgütsüz bırakmayı, toplumu sermayenin hegemonyası altına almayı, emperyalizmin bölgesel jandarması haline gelmeyi, topluma bağnaz bir yaşam modeli dayatmayı amaçlayan iktidara karşı bütünlüklü bir programa sahip, birleşik bir mücadelenin, Kürt sorununda çözüm arayışlarının ön plana çıktığı bu sürecin işçi sınıfı ve emekçi halkların ortak iradesiyle gerçek bir barışa dönüşeceğinin, işçi sınıfının birliği ve halkların kardeşliği temelinde mücadelenin sürdürülmesi gerektiğinin bilinciyle 1 Mayıs’a gidiyoruz. DİSK olarak 1 Mayıs 2013 birlik, mücadele ve dayanışma gününü, kardeş sendikalarımız ve meslek örgütleri olarak en geniş ortak birlikteliği yaratarak, kutlamak için başta Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işçilerle, beyaz ve mavi yakalı tüm kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, doktorlarla, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, emekçilerle, basın emekçileriyle 1 Mayıs alanlarında olacağız.”
Beko,  gazetecilerin Taksim Meydanı’ndaki çalışmalarla ilgili sorusuna, 77 1 Mayıs’ında katledilen 36 kişi anısına ne olursa olsun Taksim’de olacaklarını söyleyerek yanıt verdi. Beko, “Yapılan bir takım görüşmeler oldu. Sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Biz, Taksim’i talep ettik. Hedefimiz Taksim alanı. Başka bir alternatifimiz yok” dedi.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Atabek Çerkezoğlu da 1 Mayıs Tertip Komitesi olarak İstanbul Valiliği ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Taksim Meydanı’yla ilgili bazı teknik sorunlar bulunduğunu ancak bunları aşacaklarına inandığını ifade eden Çerkezoğlu “1 Mayıs ile ilgili tüm kitle örgütleri ve emekçilerle birlikte 1 Mayıs’ı adına yakışır şekilde ortak bir akıl oluşturarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Hiç yorum yok