Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Yüzlerce üniversiteli ve... “Beyazıt faşizme mezar olacak!”

Beyazıt’ta yüzlerce üniversiteli gerici faşistlerin polis destekli saldırısını protesto etmek için yürüdü

Beyazıt’ta yüzlerce üniversiteli gerici faşistlerin polis destekli saldırısını protesto etmek için yürüdü

beyazittan-sirkeciye-yuruyus
İstanbul Üniversitesi’nde tekrar yaşanan gerici faşist saldırı ve ardından gelen polis saldırısı üzerine İstanbul Üniversitesi öğrencileri Beyazıt ana kapı önünde bir basın açıklaması yaptı. İstanbul Üniversitesi’nde perşembe gününden beri yaşanmakta olan gerici, faşist saldırıların bugün yaşananlarla ayyuka çıktığını söyleyen yüzlerce üniversiteli ana kapı önündeydi.
Beyazıt isyandır, Dicle’ye selamdır
beyazit-ana-kapi“Beyazıt faşizme mezar olacak”, “Beyazıt isyandır, Dicle’ye selamdır” ve “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” sloganları atan yüzlerce üniversiteli gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Üniversitede yaşanan saldırıları AKP eliyle palazlandırılan gerici çetelerin yaptığını belirten üniversiteliler yaptıkları açıklamada şunları söyledi:
“Dicle Üniversitesi’nde başlayarak birçok üniversiteye yayılan, yaklaşık bir haftadır İÜ’de süren gerici-faşist saldırılar bugün de devam etti.”
“Dicle Üniversitesi’nde yapılan saldırıyı teşhir eden afişe Perşembe günü ‘Yaşasın Şeriat’ sloganlarıyla saldıran ve kendilerine Müslüman Gençlik diyen güruh Cuma günü İBDA-C ile birleşerek üniversiteye saldırdı.
“Dün üniversiteye sis bombası, bıçak ve satırla girmeye çalışan Hizbul-Kontracılar bugün Edebiyat Fakültesi’ne saldırdı. Polisin göz yumduğu saldırıda dört öğrenci yaralanırken, Hizbul-Kontracılar’ın okuldan çıkmasının ardından polis uzun süre üniversite öğrencilerine müdahale etti ve 56 öğrenciyi gözaltına aldı.
“Bu saldırılar AKP eliyle palazlanan gerici-faşist güruhların üniversiteye hakim olma çabasının ürünüdür. Ortada ne münferit bir olay vardır ne de anlaşamayan karşıt görüşlü öğrenciler. Ortada üniversiteye, üniversite öğrencilerine ve üniversitenin aydınlık birikimine gerici-faşist bir saldırı vardır.”
“Polisin gerici çeteleri korurken öğrencilere saldırıp onları gözaltına almasını kınıyoruz. Bu saldırılara karşı her zaman bir arada mücadele edeceğimizi tekrarlıyoruz.”
Öğretim üyelerinden destek
Basın açıklamasına  İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlileri Sezai Tanır ve Barış Uluocak da destek verdi.
Uluocak şöyle konuştu: “Tabipler Birliği, DİSK, KESK, Eğitim-Sen olarak Dicle’de başlayan olayları başladığı günden beri korku ve endişeyle izliyoruz. Üniversitede bilimsel eğitim için mücadele eden öğrencilerin yanındayız.”
Basın açıklamasının ardından yolu trafiğe kapatan üniversiteliler sloganlarla Sirkeci’ye kadar yürüdü.
Kaynak: kolektifler.net

Hiç yorum yok