Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

“İşten çıkarma stratejileri” toplantısı ellerinde patladı

“İşten çıkarma stratejileri” toplantısına katılacağı duyurulan son bürokratın da ismi listeden çıkarıldı, toplantının organizatörleri “...

“İşten çıkarma stratejileri” toplantısına katılacağı duyurulan son bürokratın da ismi listeden çıkarıldı, toplantının organizatörleri “acemi basın”ı suçladı
Sendika.Org’un haberiyle gündeme gelen “İşten Çıkarma Stratejileri” konferansına katılacağı ilan edilen SGK
İl Müdür Yardımcısı Ersin Umdu’nun da ismi konuşmacı listesinden çıkarıldı.
Haberin yayınlanmasının ardından tepkilerin büyümesi üzerine Çalışma Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın’ın ismi listeden çıkarılmış, Sayın isminin bilgisi olmadan yazıldığını açıklayarak konferansa katılmayacağını bildirmişti.
Böylece 27 Nisan Cumartesi günü Boğaziçi Eğitim İletişim şirketi tarafından Sheraton Maslak Oteli’nde düzenlenecek toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratı kalmadı.
afisistenStrateji de uçtu gitti
Boğaziçi Eğitim İletişim ise konuya dair internet sitesinde bir açıklama yayınladı. Açıklamada, seminerin işten çıkarmanın gerekliliğini değil hakkaniyet kurallarının gerekliliğini içerdiği ifade edildiği şu sözlerle ifade edildi: “Seminerimiz işverenlere çalışanlarını işten çıkarmaları gerekliliğini değil, aşağıda detaylı kapsam özetinde de görüleceği üzere insan kaynakları yöneticilerine, işe personel alımları, departman atamaları,  kadro transferleri, istifalar, emeklilikler v.b. gibi çalışma hayatının doğal bir süreci olan, olası işten çıkış süreçlerinde izlenmesi gereken hukuksal, yönetimsel, etik, psikolojik, insani, hakkaniyet (hakkaniyet= hak yememek ve aynı paralelde hak yedirmemek) kurallarının gerekliliğini içermektedir.”
Açıklamada işten çıkarmanın “doğal” bir süreç olduğu vurgusu dikkat çekerken, bu konuyu gündem yapan sitemiz başta olmak üzere emekten yana basın organları hakkında ise şu ifadeler kullanıldı:
Çarpıtılan bu tarz spekülatif haberleri esefle kınıyor ve iyi ki İş Hayatında Mobbing’ konulu bir seminer planlamamışız, kimbilir seminerde konuşulacaklar hakkında ilgili acemi basın temsilcileri neler tahmin edeceklerdi esprisiyle gülüyoruz. Ayrıca Arapça kökenli ‘Fesih’ kelimesini kullanmak yerine, güzel Türkçe’mizdeki karşılığı olan ‘İşten Çıkış’ ismini kullanmak istememizin de ‘nedense’ yine aynı basın çevrelerince eleştirilmesi de ayrı bir ironi olarak hatıralarımızda yer alacaktır.”
Boğaziçi Eğitim İletişim şirketi “esprili” açıklamasıyla konuyu anlamazlıktan gelse de aslında meselenin farkında olduğunu, toplantının başlığını değiştirerek göstermişti. “İşten Çıkarma Stratejileri” başlığını “Fesih stratejileri” olarak değiştirmemiş, aksine strateji kelimesini başlıktan “uçurmuştu”. Böylece daha ucuz ve kolay yoldan ve “adil” görünerek nasıl işçi atılacağını “stratejik” bir mesele olarak tartışacaklarını görünmez kılmak istemişti. Ancak “acemi” basın temsilcilerinin gündeme getirmesi sonucu seminerin hem katılımcılarında hem de isminde ciddi değişiklikler yapıldı.
Sendika.Org

Hiç yorum yok