Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İstanbul Üniversitesi’nde gericiler yine saldırdı

İstanbul Üniversitesi’nde dün (15 Nisan) polisin zoraki gözaltına aldığı gerici grup, bugün Edebiyat Fakültesi’nde üniversitelilere sop...

İstanbul Üniversitesi’nde dün (15 Nisan) polisin zoraki gözaltına aldığı gerici grup, bugün Edebiyat Fakültesi’nde üniversitelilere sopalarla saldırdı. Gerici saldırıdan sonra üniversiteye giren çevik kuvvet saldırıya uğrayan 60′a yakın öğrenciyi gözaltına aldı, gericiler ise kaçtı

İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) günlerdir yaşanan gerici provokasyon, bugün de gericilerin sopalı saldırısıyla sürdü. Edebiyat Fakültesi Hergele Meydanı’na “Yaşasın şeriat” sloganlarıyla giren gerici grup üniversitelilere ellerindeki soda şişelerini fırlattı. Sopalarla üniversitelilere saldıran gericiler, çok sayıda öğrenciyi başından yaraladı. Gericiler saldırı sonrası üniversiteden kaçtı.
Saldırının ardından üniversiteye giren çevik kuvvet ekipleri, saldırıya uğrayan solcu öğrencileri ellerindeki listelere göre gözaltına almaya başladı. Alınan bilgiye göre, üniversite içinde gözaltı sürüyor. Şu anda 60′a yakın öğrenci polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.
Gözaltına alınan öğrenciler, Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
İstanbul Üniversitesi Öğrencileri 16.00′da Beyazıt’ta eylem çağrısı yaptı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri gericilerin ve polisin saldırısına karşı herkesi 16.00′da Beyazıt Ana Kapı önüne çağırdı.
İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin çağrısı şu şekilde:
İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden
Tüm kamuoyuna çağrımızdır:
İstanbul Üniversitesi’nde perşembeden beri yaşanmakta olan gerici, faşist saldırganlıklar bugün itibari ile ayyuka çıkmıştır. Bugün (16 Nisan Salı günü) gericiler yine Edebiyat Fakültesi’nde tekbir getirerek polislerle birlikte arkadaşlarımıza saldırmıştır.
Gözaltılar hala devam etmektedir ve 30′a yakın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bir arkadaşımız ise sivil polislerce neryee götürüldüğü söylenmeyerek arabaya bindirilip götürülmüştür. Okulumuzu terk etmedik ve gerici, faşist saldırılara karşı hazırlıklı olmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz.
Önce ellerinde sopalarla “Yaşasın şeriat” diye bağırarak, daha sonra maskelerle üzerimize saldırarak üniversitede adeta terör estirmek isteyen bu gericilere ve onları koruyup üniversiteyi savaş alanına çeviren polise karşı herkesi saat 16.00′da Beyazıt Ana Kapı önüne çağırıyoruz.

Hiç yorum yok