Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Emperyalist savaş çığırtkanı Orhan Pamuk'u istemiyoruz

Esad'a "sonun Kaddafi gibi olur" tehdidi savuran Orhan Pamuk'un Boğaziçi Üniversitesi'ne gelişi öncesi TKP'li ...

Esad'a "sonun Kaddafi gibi olur" tehdidi savuran Orhan Pamuk'un Boğaziçi Üniversitesi'ne gelişi öncesi TKP'li Öğrenciler bir basın açıklaması yayınladı.
Emperyalizmin savaş çığırtkanlığını yapan ve Suriye'deki dış destekli silahlı çetelerin iktidarı için "Esad'a görevi bırak yoksa sonun Kaddafi gibi olur" diyerek tehdit savuran mektubun imzacılarından olan Orhan Pamuk, Boğaziçi Üniversitesi'ne geliyor.
Pamuk'un gelişi öncesi TKP'li Öğrenciler bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Emperyalist Savaş Çığırtkanlarını Okulumuzda İstemiyoruz!
Bu sene Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. Kuruluş yıldönümü kutlanmakta. 150 yıldır ülkemizde aydınlanma mirasının taşıyıcılığını yapan bir kurumun kuruluş yıldönümünün kutlanmasında karşı çıkılacak hiçbir şey yoktur, fakat 150. yıl etkinlikleri kapsamında okulumuza sokulmak istenen konuşmacılarla alakalı aynı tavrı sergilemek mümkün değildir. Ülkemizin ilk devletleştirilen üniversitesi olma onuruna sahip olan üniversitemize Orhan Pamuk sokulmak istenmektedir.
Aydın, kendi kaderini bir coğrafyanın halkının kaderiyle ortaklaştıran; tarihsel olarak ileriyi zorlayandır. Kalemlerini NATO’nun Patriotları doğrultusunda kullananlar aydın olamazlar. Bir ülkenin meşru yönetimini ahlaksızca tehdit edenler, emperyalizm güdümünde II. Cumhuriyet güzellemesi yapanlar, kendi halklarını kanlı bir bölgesel paylaşım savaşının içerisine çekmeye çalışanlar okulumuza hoş gelmemişlerdir.
Bizler Türkiye Komünist Partili Öğrenciler olarak, okulumuza Orhan Pamuk gibi bir savaş çığırtkanının çağrılmasını hiçbir koşul altında meşru kabul etmiyoruz.
Halep’te üniversitelere yaptığı saldırılarla üniversite ve gençlik karşısındaki gerici tavrını açıkça ortaya koyan cihatçı militanların ve emperyalist destekli çetelerin yanında, Suriye halkına ve bölgedeki aydınlanma birikimine karşı konum alan birisinin sadece Boğaziçi Üniversitesi’ne değil, ülkenin herhangi bir üniversitesine girmesine izin verilmesinin tarih karşısında hesabı verilemeyecek kadar büyük bir suç olduğunu ilan ediyoruz.
Son olarak bir kez daha belirtmek istiyoruz ki işgalciler her zaman kaybederler. Suriye halkının yanındayız ve oynanan kanlı oyunları bertaraf edecek, “özgürlükçü” çetelerle onlara alkış tutanların maskelerini hep birlikte düşüreceğiz."

Hiç yorum yok