Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Gerici-faşist çete ‘A Takımı’ yine sahnede

Keçiören’de yaklaşık 20 yıldır her türlü saldırının içinde yer alan ve son dönemde de AKP’li belediye tarafından beslenen A Takımı sald...

Keçiören’de yaklaşık 20 yıldır her türlü saldırının içinde yer alan ve son dönemde de AKP’li belediye tarafından beslenen A Takımı saldırılarına bir yenisini ekledi. A Takımı’nın saldırısı Keçiören halkı tarafından belediye önünde protesto edildi.



Ankara’nın Keçiören ilçesinde 1994 yılında MHP’den belediye başkanı seçilen Turgut Altınok tarafından kurulan ve kendisine “A Takımı” diyen silahlı çete, gerici-faşist saldırılarına bir yenisini ekledi. 29 Mart akşamı saat 22.45’te 19 Mayıs Mahallesi’ndeki evlerinin bahçesinde oturan Yılmaz ve Özkan Kayoz kardeşlere 10-15 kişilik A Takımı çetesi silah. Kılıç ve sopalarla saldırdı. Ölümle tehdit edilen iki kardeş, aldıkları yaralar nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
Keçiören halkı: ‘A Takımı’na boyun eğmeyeceğiz’
Saldırının duyulması üzerine A Takımı çetesinin saldırılarına karşı direnen Keçiören muhalefeti bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Keçiören Belediyesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan Keçiören Halkevi üyesi İrem Ezgi Çiçek, son saldırının A Takımı çetesinin son pervasızlığı olduğunu dile getirdi. Ülkenin dört bir yanında benzer gerici-faşist saldırıların örgütlendiğine dikkat çeken Çiçek, AKP’li olmayan ve AKP’ye biat etmeyen kesimlerin hedef alındığını, halk tepkisini zor aygıtlarıyla bastırmaya çalışan AKP’nin polisin yanı sıra sivil faşist çetelerin de devreye sokulduğunu söyledi.
Keçiören halkının A Takımı denilen ve doğrudan Keçiören Belediyesi tarafından örgütlendiği bilinen faşist çeteyi iyi tanıdığını dile getiren Çiçek, “Bu faşist çete tarafından tehdit ve taciz edilmemiş insan yok denecek kadar azdır. Bu saldırılara maruz kalmamak için özel bir şey yapmanıza gerek yoktur. Keçiören’in parklarına, pazarlarına gitmeniz ya da arkadaşlarınızla evinizin önünde oturuyor olmanız yeterlidir” dedi.
Çiçek, Keçiören halkının bundan sonra da A Takımı’na pabuç bırakmayacağını, saldırı ve tehditleri boşa çıkartacaklarını sözlerine ekledi. Açıklama, Keçiören’in AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın uyarılmasıyla son buldu.
kecioren2
A Takımı: AKP’nin beslemeye devam ettiği gerici-faşist çete
1994 seçimlerinde MHP’den Keçiören Belediye Başkanı seçilen Turgut Altınok, ilk iş olarak gerek bölgedeki kirli faaliyetlerini yürütmek, gerekse de ilerici toplumsal muhalefet bileşenlerini baskı altına almak amacıyla A Takımı olarak adlandırılacak gerici-faşist çeteyi kurdu. Çetenin ilk hedeflerinden birisi ise Ovacık Mahallesi’nde barınma hakkı mücadelesi veren Keçiören Halkevi üyesi Erdal Yıldırım oldu. Yıldırım, çetenin baskısına boyun eğmediği için 30 Ağustos 1995’te evinin önünde katledildi.
A Takımı, ilerleyen yıllarda da saldırılarını sürdürdü. Altınok’un 1999’da Fazilet Partisi’nden, 2004’te de AKP’den yeniden belediye başkanı seçilmesiyle her geçen dönem daha da büyütülen çete, gerici-faşist saldırılarını sürekli sürdürdü. Doğrudan belediyeden maaş alan, belediyenin taşıtlarını ve olanaklarını sonuna kadar kullanabilen A Takımı, ilçedeki onlarca yaralama, darp, taciz, tehdit ve hakaret gibi olayların da faili.
Sendika.Org/ Ankara
kecioren3

Hiç yorum yok