HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Her fani biber gazını tadacak: Taraftar da, çocuklar da...

Gaziantepspor-Galatasaray karşılaşması öncesinde, özel güvenliğin kullandığı biber gazı taraftarı sahaya indirdi. Yoğun gazdan etkilene...

Gaziantepspor-Galatasaray karşılaşması öncesinde, özel güvenliğin kullandığı biber gazı taraftarı sahaya indirdi. Yoğun gazdan etkilenenler arasında aileleriyle maç izlemeye gelen çocukların da bulunması tepki yarattı

İddiaya göre olay, Gaziantepspor-Galatasaray maçına sahte bilet ile giriş yapmak isteyen taraftarların, güvenlik bariyerini aşmaları sonucunda özel güvenliğin biber gazı kullanılmasıyla başladı.
Stat dışında sıkılan biber gazının stat içindeki tribünlere kadar gelmesi nedeniyle, gazdan yoğun şekilde etkilenen Galatasaraylı taraftarlar sahaya indi. Sahaya inen taraftara güvenlik güçlerinin müdahale etmesiyle bir arbede yaşanırken, Gaziantepspor taraftarlarının da sahaya indiği görüldü.
Ayrıca stattaki aileleriyle maçı izlemek için gelmiş olan birçok çocuğun da gazdan etkilenmesi üzerine, tepki ve gerginlik arttı.
Güvenlik güçleriyle yaşanan arbede her iki taraftar grubuna da sıçrayınca Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, sahaya gelerek olayları yatıştırmaya çalıştı.
Bir diğer iddiaya göre ise, maçın başlamasından önce Galatasaraylılar'ın polis eşliğinde stada girdiği, iki takımın taraftarlarının birbirine sözlü sataşmalarda bulunduğu bunun üzerine de polisin gruba copla müdahale ettiği belirtildi.
"Biber gazı kazara patlamış"
Olayla ilgili olarak açıklamalar yapan Galatasaray yardımcı antrenörü Ümit Davala, "Dışarıda ne yaşandığını net olarak bilmiyoruz. Duyduğumuz kadarıyla biber gazı patlamış, bizim duyduğumuz kaza olmuş" dedi.
Öte yandan, stat dışında bir ambulans ise, yaşanan arbede sırasında bayılan bir taraftarı götürmek üzere hareket ettiğinde direğe çarparak kullanılamaz hale geldi.


Business News