HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Irak, El Cezire de dahil 10 uydu kanalını yasakladı

Savaş kışkırtıcılığıyla suçlanan ve aralarında El Cezire'nin de bulunduğu 10 uydu kanalının Irak'taki yayın izni askıya alındı. ...

Savaş kışkırtıcılığıyla suçlanan ve aralarında El Cezire'nin de bulunduğu 10 uydu kanalının Irak'taki yayın izni askıya alındı.
BBC'de yayınlanan habere göre, El Cezire ve Şarkiye'nin de aralarında bulunduğu kanallar, şiddeti kışkırtmak ve mezhepler arası gerginliği tırmandırmakla suçlanıyor.

Irak Medya ve İletişim Komisyonu, uydu kanallarının “olayları abarttığını, halka yanlış bilgi verdiğini ve yasaların çiğnenmesi ve güvenlik güçlerine saldırılması çağrısında bulunduğunu” öne sürerken, kanalların yayınlarında mezhepsel bir çizgi olduğunu iddia etti.
Komisyon, “kuralsız bir şekilde verilen mesajların tüm mâkul sınırları aştığı ve demokratik süreci tehlikeye attığını” belirterek yayınları durdurduklarını belirtti. BBC Bağdat muhabiri Rafid Caburi, Irak’taki yayın izinleri askıya alınan kanallarının çoğunun sahibinin Sünni olduğunu, Katar merkezli El Cezire’nin de Irak’taki Arapça yayınlarında Sünni yanlısı olarak görüldüğünü vurguladı.
Başbakan Nuri el Maliki, ülkenin “dışarıda başlayan bir mezhep ayrımcılığı” dalgasıyla karşı karşıya olduğunu söylemiş, mezhepler arası gerilimin artmasının nedenini ise Suriye’deki savaşa bağlamıştı.
Irak'ta yaşanan çatışmalarda 1 haftadan az bir süre içinde 170'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Business News