Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İran’da 6.1’lik deprem: En az 32 kişi öldü

Merkezi İran’ın güneyinde bulunan Kaki kenti yakınlarındaki 6.1 ölçeğindeki deprem 32 kişinin ölümü ve yüzlerce kişinin yaralanmasına y...

Merkezi İran’ın güneyinde bulunan Kaki kenti yakınlarındaki 6.1 ölçeğindeki deprem 32 kişinin ölümü ve yüzlerce kişinin yaralanmasına yok açtı.
İran Sismoloji Merkezi’nin verdiği bilgilere göre deprem bugün yerel saat ile 16:22’de ve yerin 12 kilometre altında gerçekleşen depremin artçı şokları devam ediyor. Depremden yoğun bir şekilde etkilenen Kaki ve Kor-Mowj kentlerinin yanı sıra depremin Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden de hissedildiği belirtiliyor. Deprem’de şimdilik hayatını kaybeden insan sayını 32 ve ayrıca 800’ün üzerinde yaralı olduğu söyleniyor.
Nükleer Reaktör zarar görmedi
Deprem merkezine sadece 160 kilometre uzaklıkta bulunan Buşehr Nükleer Santralini işleten Rus şirketi ise depremin santralin işlemesinde herhangi bir aksamaya neden olmadığını dile getirdi. Santral İran’ın önemli şehirlerinden biri olan Buşehr’e sadece 18 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Deprem bölgesinde yer alan ve tarihinde de büyük depremler ile karşılaşan İran’da arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. 2010 senesinde Bam şehrinde gerçekleşen deprem 31 bin kişinin canına mal olmuştu.

Hiç yorum yok