Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bu "Peygamber Sevdalıları Platformu" ne ayak?

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun 7 Nisan Pazar günü İskenderun Anıt Meydanı'nda düzenlemeyi planladığı "Kutlu Doğum Mevl...

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun 7 Nisan Pazar günü İskenderun Anıt Meydanı'nda düzenlemeyi planladığı "Kutlu Doğum Mevlit Etkinliği"nin İskenderun Belediyesi tarafından iptal edilmesi üzerine bir grup belediye önünde tekbirli eylem gerçekleştirdi.
"Peygamber Sevdalıları Platformu"nun 7 Nisan Pazar günü İskenderun Anıt Meydanı'nda düzenlemeyi planladığı "Kutlu Doğum Mevlit Etkinliği" İskenderun Belediyesi tarafından iptal edildi. İptal kararına tepki gösteren Platform, İskenderun Belediyesi önünde tekbir getirerek eylem yaptı. İlim-Der Genel Başkanı Muhammed Aybakan, CHP`li belediyenin İslam`a ve İslami değerlere olan tahammülsüzlüğü nedeniyle etkinliği iptal ettiğini belirtti.
Etkinlik tarihinden bir hafta önce emniyetin kendilerini belediyeye yönlendirdiğini belirten Aybakan, "Emniyet bize etkinlik ile ilgili 'Belediyeden gerekli izinleri alıp yapabilirsiniz. Bizim için her hangi bir sorun yok' dedi. Bizi belediyeye havale etti. Bize göre emniyet, 'Bu kutlu doğumu yapamazsınız' diyemedi. Topu bir başka kuruma attı" dedi.
'Her şey serbest, Mevlit yasak'
Anıt Meydanında yapmayı planladıkları programın CHP'li belediyenin engeline takıldığını belirten Aybakan, Anıt Meydanı'nda her yıl onlarca etkinlik yapıldığını ifade ederek, "Konserler, festivaller, Türkçe olimpiyatları ve benzeri etkinlikler Anıt Meydanı'nda yapılıyor, ama söz konusu Peygamber efendimizin kutlu doğumu olunca işler değişiyor. Peygamber efendimizin orada anılmasın diye keyfi muamelelere karşı karşıya geldik" şeklinde konuştu.
Her şeye rağmen Kutlu Doğum etkinliğinden vazgeçmediklerini vurgulayan Aybakan,"İnşallah bu etkinliği Anıt Meydanı'nda veya başka bir yerde her şekilde yapacağız" dedi.
Kurumların özellikle de belediyenin Peygamberimizin Kutlu Doğumuna olan tahammülsüzlüğünü Müslüman halka şikâyet ettiklerini belirten Aybakan, "Halkımızdan ve STK'lardan bizi bu konuda yalnız bırakmamalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok