Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İstanbul Üniversitesi direniyor: 4 yaralı 56 gözaltı

İstanbul Üniversitesi'nde Müslüman Gençlik adlı grubun devrimci demokrat öğrencilere yönelik saldırıları sürüyor. En az 4 öğrencinin...

İstanbul Üniversitesi'nde Müslüman Gençlik adlı grubun devrimci demokrat öğrencilere yönelik saldırıları sürüyor. En az 4 öğrencinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenlere müdahale etmeyen polis 56 öğrenciyi gözaltına aldı...
İstanbul Üniversitesi'nde Müslüman Gençlik adlı grubun devrimci demokrat öğrencilere yönelik saldırıları sürüyor. 

Dün okula girerken üzerlerinde çok sayıda kesici alet ve sopalarla yakalanan grup üyeleri, bugün de Edebiyat Fakültesi'nde devrimci demokrat öğrencilere saldırdı.

Saldırının ardından devreye giren polis yine Müslüman Gençlik üyelerine müdahalade bulunmazken saldırıya uğrayanlara biber gazı ve coplarla müdahale ederek 56 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrencilerin; Gençlik Muhalefeti, Öğrenci Kolektifleri, TKP, Öğrenci Dayanışması, YDG ve Genç-Sen üyeleri olduğu öğrenildi.
Hizbullahçıların polisin saldırılarına karşı 16.00'da Beyazıt Ana Kapı'dan birlikte çıkış yapan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, basın açıklamasının ardından  Beyazıt'tan ayrıldılar

Saldırılar geçtiğimiz hafta başladı
İstanbul Üniversitesi’nde 11 Nisan’da Dicle Üniversitesi’nde yaşanan saldırıları protesto etmek için afiş asılması üzerine de benzer bir saldırı yaşanmıştı. Öğrenciler saldırganların Müslüman Gençlik adlı gruptan olduklarını söylemişti.

12 Nisan’da ise polis Dicle ve İstanbul Üniversitelerinde yaşanan saldırılara karşı yapılacak basın açıklaması öncesi soda şişeleri ve sopalarla öğrencilere saldıran yüzü maskeli bir grubu kovalamıştı.

İstanbul Üniversitesi’nde dün ise önceki aralarında önceki saldırılara katılanların olduğu söylenen 11 kişi saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların üzerinden sis bombası, satır, sopa gibi malzemelerin çıktığı iddia edilmişti.

Hiç yorum yok