Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İtalya Basını: Drogba'nın topuk golü bir illüzyondu

"Galatasaray Real'i korkuttu ama ilerleyen Ronaldo oldu" başlığını kullanan La Gazzetta dello Sport, övgüler yağdırdığı ...

"Galatasaray Real'i korkuttu ama ilerleyen Ronaldo oldu" başlığını kullanan La Gazzetta dello Sport, övgüler yağdırdığı Galatasaray'a 7 puanı uygun gördü. Gazete, maçın 'en iyi oyuncuları' olarak seçtiği ve kritik goller elde eden Sneijder ile Ronaldo'ya 7'şer buçuk, geç de olsa gerçekleştirdiği oyun taktiğinden dolayı sarı-kırmızılıların çalıştırıcısı Fatih Terim'e ise 7 puan verdi. "Emekliliğe ayrılmış gibi çok acı çektikten sonra, topuğuyla harika bir gol attı.  İllüzyon gibiydi. Hala var olduğunu gösterdi" denilen Drogba'ya 7 puan verilirken, "Garip ve verimsizdi, hayatının golünü bulana kadar gereksiz yere kendini yordu ama sonra her şey değişti" diye eleştirilen Eboue ise 6,5 puanda kaldı. Diğer oyunculara ise 4,5 ila 6,5 arasında puanlar verildi. 

MOU, REAL'İ FAZLA RAHATLATTI

İstanbul'da beklemediği bir yenilgiyle karşılaşan Real Madrid'in karnesi ise çok parlak değildi. La Gazzetta dello Sport, "Galatasaray'ın elenmesi bekleniyordu ama böyle bir rezillik" hayır diyerek, İspanyol ekibini eleştirdi. Takımın tarihinde 24. kez Avrupa Kupası ve şampiyonlar ligi'nde yarı finale ulaştığını hatırlatan gazete, "Bu sefer lekeli bir zaferle gidiyor" dedi.   

Takımın performansına genel olarak 5,5 puan veren gazete, "Real'in atmosferini çok fazla rahatlatarak, riske girdi. Ancak yine de Real 3 kez üst üste yarı finalde" diye eleştirilen Portekizli çalıştırıcı Mourinho 5,5 puanda kaldı. "Sık sık deplasmanlarda olduğu gibi yine oyunda yok gibiydi" eleştirisine tutulan Mesut Özil'e ise 5 puan uygun görüldü. Cristiano Ronaldo için "Hiçbir zaman ihanet etmiyor: hemen gol attı. Şampiyonlar Ligi'nde 11 golü oldu" denildi.

TERİM'İM ÇOCUKLARININ BAŞI DİK

Tutto Sport gazetesi ise, "Galatasaray şov yaptı ama Real tur atladı" başlığını atarak, "Fatih Terim'in çocukları, Avrupa'nın en büyük yarışından çıktı ama bunu başları dik yaptı" yorumu yaptı. Maçın hiç kimsenin beklemediği gibi başladığını aktaran gazete, "Bu bir Türk saldırısı mı? Söylemeye bile gerek yok" dedi.

Corriere dello Sport ise, "Drogba ve Sneijder, Mourinho'yu korkuttu" başlığının altına, "Görev tamamlandı ama bir dolu korkuyla" diye yazdı.

Hiç yorum yok