Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Karanlığa meydan okuyanlar 81. yıl şenliğinde buluştu

Halkevleri 81. yıl şenliği, 14 Nisan günü Eskişehir düzenlendi. Ezginin Günlüğü, Hakan Yeşilyurt, Bandista ve Caner Gülsüm’ün sahne ald...

Halkevleri 81. yıl şenliği, 14 Nisan günü Eskişehir düzenlendi. Ezginin Günlüğü, Hakan Yeşilyurt, Bandista ve Caner Gülsüm’ün sahne aldığı gecede bin 500 kişi, özgürlük ve demokrasi için şarkılar söyledi.
Sabahın erken saatlerinde şenliğin yapılacağı Porsuk Spor Salonu’nda buluşan Halkevciler, salonu düzenledi
ve pankartları astı. Sahne kuruldu ve sanatçıların provalarının ardından, kapılar 17.30′da Eskişehir halkına açıldı.
Şenliğin sunuculuğunu yapan Eskişehir Halkevi üyesi Aslı Öğüt, Eskişehir Halkevi Başkanı Şahap Arpacı’yı açılış konuşmasını yapmak üzere sahneye davet etti. Konuşmanın bitiminde, gecenin ilk performansını Emek Halkodası Bağlama Atölyesi verdi. Atölyenin genç öğrencileri, salonu doldurmaya başlayan izleyicilere, keyifli dakikalar yaşattı.
Emek Bağlama Atölyesi, sahneyi Caner Gülsüm’e bıraktı. Sanatçı, büyük alkış alan türkülerinden sonra konukları halaya çağırdı. Yüzlerce insanın birlikte halay çekmesi, gecede renkli anlar yarattı.
Ardından sahne alan Bandista, şarkılarıyla salona büyük coşku kattı. “Olur olmaz” şarkısında kadın seyircileri sahneye davet eden grup gecenin en coşkulu performanslarından birini sundu. Özellikle genç kuşağın şarkılarını ezbere söylediği grup, “İsyan, devrim, özgürlük!” sloganlarıyla sahneden ayrıldı.
Hakan Yeşilyurt, Halkevleri’nin yanında durmaktan ve bu geceye katılmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirterek performansına başladı. Eskişehirli hayranlarıyla buluşan sanatçı, Gündoğdu Marşı’nı okurken, tüm salon ayaktaydı.
Hakan Yeşilyurt, sahneyi konuşma yapmak üzere Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’a bıraktı. Konuşmasında “Barış istiyoruz, özgürlük istiyoruz, kardeşlik istiyoruz ama AKP’ye de güvenmiyoruz. Güvendiğimiz tek şey halkın mücadelesidir” sözlerine yer veren Ersoy, “karanlığa karşı, aydınlık bir gelecek için Halkevleri var” diyerek konuşmasını bitirdi.
En son Ezginin Günlüğü sahne aldı. Eskişehir’de de büyük bir dinleyici kitlesi olan grup, en sevilen şarkılarını Halkevi dostuyla bir arada söyledi. Gece, bin 500 kişinin hep birlikte söylediği Ezginin Günlüğü şarkılarıyla sona erdi.

Hiç yorum yok