Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Koç Üniversitesi’nde taşerona ilk uyarı

Koç Üniversitesi’nde ISS’ye bağlı olarak çalıştırılan ve mayıs ayı başında taşeron oyunlarıyla başka işyerlerine gönderilmek istenen iş...

Koç Üniversitesi’nde ISS’ye bağlı olarak çalıştırılan ve mayıs ayı başında taşeron oyunlarıyla başka işyerlerine gönderilmek istenen işçilerin mücadelesi bugün (1 Nisan) üniversitede gerçekleştirilen eylemle yeni bir aşama kaydetti.
Üniversite bileşenleri, 27 Mart günü üniversitede işçiler, asistanlar ve öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda aldıkları karar doğrultusunda bir uyarı eylemi gerçekleştirdi.
İşçiler, öğrenciler ve öğretim üyeleri Koç Üniversitesi’nin Rumeli Feneri’ndeki Kampüsü’nde bulunan Fen Fakültesi avlusunda bir araya gelerek rektörlük binasına yürüdü.
İşçilerin tamamının katıldığı eylemde üzerinde “Taşerona hayır” yazılı bir pankart taşındı. Yürüyüş boyunca “Kampusun işçisi yalnız değildir”, “Herkese eşitlik herkese kadro”, “Taşeron gidecek emekçi kalacak”, “Haksızlığa karşı omuz omuza”, “Kampus işçisi yalnız değildir”, “Kampusta taşeron istemiyoruz” sloganlarının atıldı.
Rektörlüğün önünde işçiler, öğrenciler ve öğretim görevlileri adına okunan basın açıklamalarından sonra İSS proje müdürüyle görüştü. İşçiler görüşmeye Sosyal-İş avukatı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Sarıyer Yaşam Platformu temsilcileriyle girdi.
13 Mayıs’ta iş akitlerinin son bulacağına dair yazılı bildirimlerin zorla imzalatıldığı 32 işçi bu belgeleri baskı altında imzaladıklarına dair dilekçelerini İSS proje müdürü Ecevit Öztürk’e teslim etmek istedi. Başta dilekçeleri almak istemeyen Öztürk, iki saat süren görüşmenin sonunda dilekçeleri almak zorunda kaldı.
İşçiler, öğrenciler ve öğretim üyeleri eylemin ardından Taşeron Sistemine Hayır başlıklı bir panel düzenledi.
Sendika.Org