Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Lufthansa'da işçiler bir kez daha grevde

Lufthansa'da sular durulmuyor. Ver.di sendikası, Lufthansa yer hizmetleri çalışanlarını pazartesi günü uyarı grevine çağırdı. Verd...

Lufthansa'da sular durulmuyor.
Ver.di sendikası, Lufthansa yer hizmetleri çalışanlarını pazartesi günü uyarı grevine çağırdı. Verdi Sendikası, Lufthansa ile anlaşma süreçlerinin çok zor olduğunu ve yeni grevlerin yolda olduğunu ifade etmişti.
Alman havayolu şirketi Lufthansa, çarşamba günü sendikanın gelecek yıl yüzde 5,2'lik ücret artışı ve iş
garantisi talebini reddetmişti. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Ver.di sendikası Lufthansa'nın sunduğu teklifi müzakere edilemez olarak niteleyerek geri çevirmişti.
Sendika, teknik ve servis elemanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesini, iş güvencesi ve yüzde 5,2 oranında ücret artışı talep ediyor.
Ver.di sendikası ile Lufthansa arasındaki bir sonraki görüşmenin 29 Nisan'da yapılması planlanıyor. Sendika, Lufthansa yönetiminin takınacağı tavıra göre grevlerin devam edebileceğinin altını çiziyor:
“Öncelikle Lufthansa’nın bu grevi kabul etmesini bekliyoruz. Ardından da yeni grevlere gerek kalmaması için pazarlık masasında bir sonuç almaya çalışacağız. Ama Lufthansa tavrını değiştirmezse grev yeniden gündeme gelebilir.”
Yüzlerce uçuş iptal edildi
Bir günlük grevden Frankfurt, Hamburg, Münih, Stuttgart, Düsseldorf ve Köln dâhil ülke genelinde çok sayıda havaalanı etkilenecek.
Havayolu şirketi, çalışanların yarın yapacağı uyarı grevi sebebiyle yüzlerce uçuşun iptal edildiğini bildirdi.
Lufthansa şirketi tarafından yapılan açıklamada, Ver.di sendikasının yarın yapacağı grev nedeniyle hava trafiğinde aksaklıklar yaşanacağı, planlanan bin 720 uçuştan sadece 32'sinin gerçekleştirileceği belirtildi. Özellikle Almanya ve Avrupa içi kısa mesafeli bağlantılarda uçuşların gerçekleştirilemeyeceği kaydedilen açıklamada, yolcuların uçuşların iptal edilip edilmediğiyle ilgili şirketin internet sitesinden bilgi alabilecekleri ifade edildi.
Uyarı grevinin normal şartlarda öğlene doğru sona ermesi bekleniyor.
21 Mart'ta yapılan bir önceki uyarı grevinde yaklaşık 700 uçuş iptal edilmişti.
(soL- Dış Haberler)